Yağmurca Köyü Muhtarı Üstün Çıplak ve muhtar azası Caner Gökçe, HES projesinin 14 köyü dolaylı olarak olumsuz etkileyeceğini savundu. Projenin hayata geçmesi halinde yaşam alanlarının, tarım arazilerinin, yaban hayatının ve Devrek turizminin zarar göreceğini belirten köy temsilcileri, iptal edilene kadar hukuki ve demokratik mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen ise yaptığı açıklamada, HES projelerinde çevre halkının mağduriyetinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Devrek’in kültürel ve turistik değerlerine dikkat çeken Erkmen, doğal yaşamı olumsuz etkileyecek bir yatırımın bölgeye zarar vereceğini söyledi.

Zafer Partisi İl Başkanı Turhan’dan Devrek TSO’ya ziyaret
Zafer Partisi İl Başkanı Turhan’dan Devrek TSO’ya ziyaret
İçeriği Görüntüle

Erkmen ayrıca, AK Parti milletvekillerine çağrıda bulunarak HES projesine karşı olup olmadıklarını köy halkının huzurunda açıkça ifade etmelerini istedi. “Kapalı kapılar arkasında yürütülen projelere sessiz kalmak destek vermek anlamına gelir” diyen Erkmen, bölge halkının mücadelesinin yanında olduklarını ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Whatsapp Image 2026 02 22 At 20.54.11Whatsapp Image 2026 02 22 At 20.54.10Whatsapp Image 2026 02 22 At 20.54.11 (1)Whatsapp Image 2026 02 22 At 20.54.11 (1)

Kaynak: Haber Merkezi