Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Ahşap Yat ve Tekne Festivali, Ayna Grubu'nun konseriyle sona erdi. Festival kapsamında sahneye çıkan grubun solisti Erhan Güleryüz, seslendirdiği şarkılarla izleyicilere keyifli anlar yaşatırken, yaptığı konuşmalarda ise peş peşe dil sürçmeleri yaşadı.
Osmanlı döneminden bu yana ahşap tekne ve yat üretimiyle tanınan Kurucaşile'de konser veren Güleryüz, sahne konuşmasında ilk olarak ilçeyi "Bartın" olarak anons etti. Seyircilerin uyarısı üzerine hatasını fark eden sanatçı, konuşmasını düzelterek Kurucaşile'yi doğru şekilde ifade etti.
Konserin ardından Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş tarafından Erhan Güleryüz'e ahşap tekne maketi hediye edildi. Hediyeyi alan sanatçı, "Bundan sonra kimse Ayna, sandalsız bir grup diyemez." sözleriyle espri yaptı. Belediye Başkanı Uğur Güneş ise bu sözlere, "Ayna Grubu ilçemize karadan geldi ama denizden geri göndereceğiz." ifadeleriyle karşılık verdi.
Konuşmasının devamında ahşap tekne üretiminin önemine vurgu yapmak isteyen Güleryüz, bu kez de "fiberglas" yerine "prefabrik sandal" ifadesini kullandı. Ayrıca Kurucaşile için "ilçe" yerine "belde" demesi de dikkat çekti.
Erhan Güleryüz konuşmasında, "Daima doğadan tarafım. Daima denizi, ağacı, toprağı, bitkiyi seviyorum. Prefabrik sandallar var ya, onlardan nefret ediyorum. Plastikten yapılanları. Tahta olacak, ahşap olacak. Yüzyıllardır burada bir sanat yaşatılıyor. Bakın zanaat demedim, sanat dedim. Çünkü bu bir sanattır. Ne mutlu size, çok güzel bir beldede yaşıyorsunuz." ifadelerini kullandı.
Festival kapsamında sahnelenen konser sırasında gerçekleştirilen havai fişek gösterileri de geceye renk kattı. Erhan Güleryüz, konserinde Ayna'nın sevilen şarkılarının yanı sıra Ferdi Tayfur, Cem Karaca, Özkan Uğur ve Ahmet Kaya'nın eserlerine de yer verirken, usta sanatçıları seyircilerle birlikte alkışladı.




