Kızılay kongresi sürecinde bir basın toplantısı düzenleyen AKP Belediye Meclis üyesi Murat Uzun'un, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan için söylediği "Deli Tay" benzetmesini haber yapan Halkın Sesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir, bugün Cumhuriyet Savcılığına davet edilerek ifade verdi.
Selim Alan'ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ifade alan Basın Savcısı, haberin görselinde kullanılan kullanılan fotoğrafın "eşek" mi olduğunu sordu.
İfadesinde, fotoğraftaki hayvanın eşek değil, atın yavrusu olan bir tay olduğunu, Google üzerinden resimlerde arama yapıldığında "tay" yazınca bu fotoğrafın çıktığını ifade eden Mustafa Özdemir, "Bu benzetmenin sahibi ben değilim. AKP'li meclis üyesi Murat Uzun bu ifadeyi basın toplantısında Selim Alan'a övgü olarak kullandı. Haberin içerisinde de bir hakaret cümlesi yoktur. Kullanılan tay ve tilki fotoğrafı haberi daha geniş kitlelere okutmak için görsel olarak tasarlanmıştır. "Tilki Selim" ifadesi de bana ait değildir. Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, üniversite yıllarında sınıf arkadaşları tarafından "Tilki Selim" lakabıyla anılmaktadır. Tilki Selim lakabıyla defalarca Zonguldak yerel basınında haber olmuştur. "Tilki Selim" ifadesinden rahatsız olmuş ya da hakaret kabul etseydi herhalde ilgili basın kuruluşuna dava açardı. Bugüne kadar bu nedenle açılmış bir dava yoktur. Türkçe'de "Tilki" cümle içerisinde kurnaz anlamında kullanılır. Dolayısıyla 'Kurnaz' bir hakaret değildir" Tilkinin ve tayin gözlerine Selim Alan'ın gözlerini koyarak bir tasvir yapılmak istenmiştir" dedi.
Soruşturmayla ilgili Halkın Sesi'ne konuşan Mustafa Özdemir, "Sosyal medya üzerinden söz konusu haberle ilgili Sayın Selim Alan'a yakın isim ve partililer benzer eleştiri getirmişti. Ancak Selim Alan'ın tay fotoğrafını eşek zannedip hakaret kabul etmesini de emektar eşeklere hakaret kabul ederim. 28 yıldır gazeteciyim. İlk kez böyle bir suçlama ile savcı karşısına çıkıyorum. Bir tarafta insanların güvenerek bağış yaptığı Kızılay'da yaşanan yolsuzluklar. Diğer tarafta bu yolsuzlukları haber yaptığı için suçlanan gazeteciler. Kızılay, kendi içinde yolsuzlukları örtbas edebilir ama toplum vicdanında mahkum olmuştur" dedi.




