Zonguldak eğitim camiasının sevilen isimlerinden, uzun yıllar Ahmet Erdoğan İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Ferah Özkan’ın vefatı, ailesini, meslektaşlarını ve eski öğrencilerini yasa boğdu.
Emekliliğinin ardından Karabük Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan kızı Duygu Özkan’ın yanına yerleşen Ferah Özkan, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede geçirdiği ani kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.
Eşi de Kalp Krizine Yenik Düşmüştü
Ferah Özkan’ın acı kaybı, yıllar önce yaşanan benzer bir trajediyi akıllara getirdi. Özkan’ın eşi; Zonguldak’ın adını halk oyunları ve spor alanında uluslararası platformlara taşıyan, Anadolu Folklor Vakfı Başkanı ve kentin unutulmaz beden eğitimi öğretmenlerinden Burhan Özkan da 5 Mart 2015 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Örnek çiftin yıllar arayla aynı kaderi paylaşarak kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesi, sevenlerinin yüreğini bir kez daha dağladı.
Kozlu’da Dualarla Uğurlandı
Merhume Ferah Özkan için 7 Kasım 2026 Cumartesi günü Kozlu Merkez Aziziye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ferah öğretmenin naaşı, Kozlu Asri Mezarlığı’ndaki aile kabristanına götürülerek dualar eşliğinde toprağa verildi.
Eğitim camiasını ve kenti yasa boğan cenaze törenine; okul müdürleri, öğretmenler, Özkan’ın yetiştirdiği öğrenciler, akrabaları, dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Acılı aileye başsağlığı ve sabır dilekleri iletildi.





