Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı Genel Başkanı Gül Karyaldız, 23 Nisan kapsamında Adana’daki Büyüksaat Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Fırtınada Büstü Korudular

Şiddetli rüzgar ve yağmur sırasında devrilme tehlikesi yaşayan Atatürk büstünü korumak için harekete geçen öğrenciler, büyük takdir topladı. Öğrencilerin bu davranışı “23 Nisan ruhuna yakışan bir duruş” olarak değerlendirildi.

Öğrencilere Ödül Verildi

Büstü koruyan Baver Tuncer, Kerem Tuncer, Mustafa Demir ve Arda Can Karaca isimli öğrenciler, gösterdikleri duyarlılık nedeniyle ödüllendirildi.

Zonguldak’ta huzurevi ziyareti: Büyüklerle gönül buluşması
Zonguldak’ta huzurevi ziyareti: Büyüklerle gönül buluşması
İçeriği Görüntüle

“Sadece Bir Heykeli Değil, Değerleri Korudular”

Karyaldız yaptığı açıklamada, öğrencilerin yalnızca bir büstü değil, bir milletin ortak değerlerini ve tarihini koruduğunu vurguladı.

“Gelecek Emin Ellerde”

Açıklamada, bu davranışın genç neslin bilinçli ve değerlerine bağlı yetiştiğinin göstergesi olduğu ifade edilerek, bu tür örneklerin umut verici olduğu belirtildi.

Programa eğitim yöneticileri ve davetliler de katılırken, öğrencilerin sergilediği duyarlılık büyük takdir topladı.

Whatsapp Image 2026 04 24 At 17.09.34Whatsapp Image 2026 04 24 At 17.09.34 (2)Whatsapp Image 2026 04 24 At 17.09.34 (1)

Kaynak: Haber Merkezi