Zonguldak Level Hastanesinde yapılan bir basın toplantısı ile dünyaca ünlü Kardiyoloji doçenti Dr. Faik Mustafaoğlu kamuoyuna tanıtıldı. Level Hsatanesinden yapılan açıklamada Mustafaoğlu hakkında şu bilgiler verildi:

Türk doktorlarının dünya çapındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Zonguldak Level Hospital ‘de görev yapmaya başlayan Doç. Dr. Faik MUSTAFAOĞLU hem Amerika’da hem de Avrupa’da adından söz ettirmeyi başardı.

Amerika’dan Sonra Avrupa

Başarılı Kardiyolog Doç. Dr. Faik MUSTAFAOĞLU önce 14 Mart 2006 yılında Atlanta’da (ABD) yapılan Dünya Kardiyoloji Kongresinde Amerika Kardiyoloji Diploması almayı başardı.

 

Özel Zonguldak Level Hospital’de hasta kabulüne başlayan Doç. Dr. Faik MUSTAFAOĞLU Amerika’da dünya Kardiyoloji Kongresinde aldığı diplomadan sonra, Avrupa Kardiyoloji Derneği tarafından Avrupa Kardiyoloji Diplomasına layık görüldü. Türk doktorlarının dünya çapındaki başarıların bir yenisi daha eklendi. Doç Dr. Faik Mustafaoğlu hem Amerika’da hem de Avrupada adından söz ettirmeyi başardı. Başarılı Kardiyolog Faik Mustafaoğlu önce 14 Mart 2006 yılında Atlanta’da (ABD) yapılan Dünya Kardiyoloji Kongresinde Amerika Kardiyoloji Diploması almaya başardı. Daha sonra Avrupa Kardiyoloji Derneğinden Komisyon Başkan Prof. Rafael Ferreura’nın imzası ile gelen yazıda Doç. Dr. Faik MUSTAFAOĞLU’nun yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Avrupa Kardiyoloji Derneği tarafından ödüllendirildiği bildirildi. Doç. Dr. MUSTAFAOĞLU 02.09.2006 tarihinde Barselona’dan yapılan Dünya Kardiyoloji Kongresinde resmi törenle ödülünü aldı. 05.07.2006 tarihinde Avrupa kardiyoloji Derneğinin başkanı Rolf Michne ‘nin imzasıyla yeni mektup alan Doç. Dr. Faik MUSTAFAOĞLU Avrupa Kardiyoloji diplomasına layık görülerek, aynı kongrede de yapılan resmi törenle diplomasını aldı.

 

1955 yılında Azerbaycan’ın Kazak bölgesinde doğdu. 1972 yılın da liseyi bitirdi. 1973 yılında N.Nerimanov Adına Azerbeycan Tıp Üniversitesini Tedavi- Proflaksi Fakültesine dahil oldu ve 1979 yılında bu üniversiteyi bitirerek tedavi doktoru ünvanını aldı.

1979 -1980 yıllarında Bakü şehri 6. Nolu hastanesinde ihtisasını tamamlayarak İç Hastalıkları Doktoru Ünvanını aldı. 1980 – 1981 yıllarında Pyatigorsk Kardiyoloji üzerine rotasyon yaptı. 1981-1984 yıllarında Bakü Bilge Kardiyoloji Hastanesinde çalıştı. 1984 yılında N. Nerimanov adına Azerbaycan Tıp Üniversitesinin İç Hastalıkları ABD ‘nin Kardiyoloji dalında uzmanlığa başladı. 1985 yılında Kardiyoloji üzerine uzmanlığını tamamlamak için daha ileri ve gelişmiş bir merkeze Moskova Uluslar arası Yüksek İhtisas Enstitüsü ‘ne gönderildi. 1988 yılında Uzmanlığını başarı ile tamamladı ve Kardiyoloji Uzmanı Ünvanını aldı. Bu süre içerisinde Miyokard İnfaktüsünde Aretmilerin Dinamiği ve Tedavinin yararlılığı konusunda doçentlik tezini tamamladı. Kardiyoloji yabancı dil ve felsefeden doçentlik sınavına girdi ve kazandı. 19.10.1988 yılında tezini İ.M.Seçenov adına Moskova Tıp Akademisi Bilim Senatosunda savunarak Sovyetler Birliğinin Bakanlar Kurulu adına Yüksek Öğretim Kurulunun 01.03.1989 tarihli kararıyla Doç. Doktor ünvanını aldı. 1988-1994 yıllarında N.Nerimanov adına Azerbeycan Tıp Üniversitesi İç Hastalıkları ABD’nin Kardiyoloji Dalında Doç.Doktor olarak çalıştı. Kasım 1994 – Mart 1996 tarihleri arasında Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde Staj gördü.

Kardiyoloji dalında uzmanlık belgesinin denkliği için T.C. Sağlık Bakanlığına müracaat etti ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaptı ve Uzmanlığını aldı. 1996-1997 yıllarında 100.yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinin Kardiyoloji ABD’de Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi olarak çalıştı. Ağustos 1996 tarihinden itibaren 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji ABD’de kadrolu öğretim üyesi Doç. Doktor olarak görev yaptı. En son Özel Gelişim Hastanesi’nde 2 yıl görev yaptı. Doç. Doktor olarak görev yaptığı süre 17 yıldır. Berlin de, Moskova’da Uluslararası Kardiyoloji Kongereleri’ne konuşmacı olarak katıldı. Almanya da, Türkiye de, Rusya da ve Azerbaycan da yayınlanmış 60 tane yayını bulunmakta bunlardan 15 ‘i kitap ve dersliktir.

Ayrıca Kardiyovasküler sözlük, Klinik Kardiyoloji kitaplarının yazarıdır. 2006 yılında Amerika Kardiyoloji Kolejinin Diplomasını aldı. 1997 yılından itibaren Türk Tabipler Birliği üyesi. Türk ve Avrupa Kardiyoloji Dernekleri üyesi. Ocak 1996 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı.

Avrupa Kalp Mütehassısı Diploması Ödülünü almıştır.

 

 

(Ayşenur Koç – Fatmanur Bilge)