Almanya'nın Kuzey- Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan Zonguldaklı ses sanatçısı Cevdet Yıldız, Herten kentinde, ırkçı saldırıya uğradı. Saldırganlar, Yıldız'a ve kullandığı araca zarar verdi. Kalabalık bir grubun saldırısına maruz kaldığını belirten Yıldız, can güvenliğinin tehlikede olduğunu öne sürdü. 


Cevdet Yıldız, saldırıya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Çarşıya alışverişe çıkmıştım. Aracımı park ettim. Önce 3 kişi tarafından saldırıya uğradım. Aracımın park yerinden çekilmesini söyleyip, bana kafa attılar. Burnumdan yaralandığım için rapor aldım. Oradan da eve giderken 13 kişilik bir grup elinde sopalarla aracımın etrafını sardı ve aracıma zarar verdiler. Bana da ağza alınmayacak küfürler ettiler. Kendimi araca kilitleyerek korudum. Eğer aracımın kapısını açsalardı, belki şu anda hayatta olmayabilirdim. Polisi aradım. Polis gelince saldırganlar kaçtı. Bundan öncede saldırıya uğramıştım. Bunlar gruplar halinde saldırıya geçiyorlar. Saldırıları belirli aralıklarla yapıyorlar. Can güvenliğim yok. Bir gruplaşma var Almanya'da. Irkçı saldırı bu. İnşallah saldırganlar kısa sürede bulunur ve buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Bu işi 5-10 sene sonra daha vahim duruma doğru gider. Yetkililer bu işe İnşallah çözüm bulur.”
Olayın ardından darp raporu da alan Cevdet Yıldız, saldırganlardan şikayetçi oldu. Alman polisinin, olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattığı öğrenildi.