Hikayesi 1892 yılına dayanan Helvacı Ali, yeni şubesini karaelmas diyarı Zonguldak'ta açtı. 
Kentin en meşhur caddesi Gazipaşa'da Zonguldaklıların ağzını tatlandıracak olan Helvacı Ali, törenle hizmete girdi. Türkiye’nin Helvacısı Asırlık Lezzet 'Helvacı Ali' ülkemizin her yerinde müşterilerine en kolay şekilde ulaşılabilir olmak için günden güne şube sayısını arttırmaya devam ediyor.
47 şubesi bulunan Helvacı Ali'nin 48. şubesinin açılışı için Zonguldak'a gelen İşletme Sahibi Musa Kara, Halkın Sesi'nden Şebnem Saka'ya konuştu. Pandemi nedeniyle açılış töreni düzenlemediklerini belirten Kara, Zonguldaklılarla buluşmak, onları Helvacı Ali'nin helvasıyla tatlandırmak için ilk hizmet gününün heyecanı içerisinde olduklarını söyledi. Kara, "Türkiye'nin asırlık bir lezzet helvacısıyız. Şubelerimize bir yenisini eklemenin sevincini yaşıyoruz. Karaelmas diyarının güzel insanlarının ağızlarını tatlandırmaya, damak tatlarını geliştirmeye geldik. İnşallah memnun kalırlar. Yeni şubemizle onların hizmetinde olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemize ve Zonguldak'ımıza hayırlı olsun" dedi.    
İlk açılış gününde Zonguldaklılar ilk kez karşılaştıkları tarihi lezzet Helvacı Ali'nin ürünlerine yoğun ilgi gösterdi. 
 HİKAYE 1892'YE DAYANIYOR...
Hikayemiz 1892 yılında ilk kuşak dedelerimizden İdris Efendinin Yugoslavya (Kosova) Prizen’den İnegöl’e göç etmesiyle başlıdı. İdris Efendi aile mesleği olan helva, boza ve şıra üretimine İnegöl’de devam ettirerek bugün 4. kuşağa kadar ulaşan bu asırlık lezzetin temelini attı.
1900 yılında İdris Efendi tarafından ilk helva, boza ve şıra dükkanımızı İnegöl’de açtık. 1919 yılında 2. kuşak dedemiz ve isim babamız Helvacı Ali (Ali Bozacılar) doğdu. İlkokul eğitiminin hemen ardından 1930larda başladığı aile mesleğine ömrünün sonuna kadar ilk günkü gayreti ve özverisi ile devam ettirerek, Babadan aldığı mesleğini oğlu (Şadan Bozacılar) ve torunu (Cihan Bozacılar) bir miras olarak aktardı.
1956’de dünyaya gelen 3. Kuşak Şadan Bozacılar küçük yaşlarda başladığı dede ve baba mirası mesleğini bugün hala aynı heves ve istekle icra etmeye devam etmektedir.
1986 yılında dünyaya gelen 4. Kuşak Cihan Bozacılar eğitim hayatıyla devam ettirdiği ata, dede ve baba mirası mesleğini eğitim hayatından sonra tam zamanlı olarak icra etmeye devam etti.
Yıllardır hazırladıkları süt ve irmik helvaları ile Bursa İnegöl’de özellikle Ramazan Ayında bir ramazan geleneği haline geldi. Güzel İnegöl'ümüzün büyük beğenisine mahzar olan asırlık lezzetlerimizi müşterilerimize daha ulaşılabilir olmak için tarihi çarşımızın hemen girişinde açtığımız yeni şubemiz ile taçlandırdık.

Kase içerisinde dondurma üzerine asırlık lezzetlerimizden olan irmik helvamızı sıcak bir şekilde servis etmeye başladık. Kısa sürede büyük beğeniye ve ilgiye ulaştı. Güzel İnegöl'ümüze ziyarete gelen misafirlerimiz tarafından da yoğun ilgiye ulaşınca ilk şubemizi Bursa’da açtık. Hemen ardından sırasıyla Ankara, Sakarya, İzmir Balıkesir, Kütahya, İzmit, Çanakkale ve İstanbul’da şubelerimizi açmaya başladık.
Atadan aldığımız bu mirasımızı ilk günkü lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeden gün geçtikçe daha da büyük kitlere ulaştırmanın heyecanını yaşıyoruz.
KARAELMAS DİYARINDA...
Bugün itibariyle de karaelmas diyarı Zonguldak'ın en meşhur caddesi Gazipaşa'da, meşhur Helvacı Ali 1900 şubemizi gururla Zonguldaklıların hizmetine açmış bulunuyoruz. Umarız Zonguldaklı vatandaşlarımızın ağız tadına layık hizmetler verebiliriz."
(Haber - Foto: Şebnem Saka)



















Muhabir: TE Bilişim