Yamaçtan kopan kaya ve toprak parçaları, Hacıbaba Sokak’ta bulunan iki evin üzerine düştü. Olayda şans eseri can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, evlerin çatı ve duvarlarında maddi hasar oluştu.
Edinilen bilgilere göre, taşlık ve topraklık alanda yumuşayan zemin nedeniyle kopan kütleler, aşağıda bulunan evlere doğru sürüklendi. Büyük bir gürültüyle yaşanan olay, mahalle sakinlerini sokağa dökerken, durumun bildirilmesi üzerine bölgeye Zonguldak Belediyesi ve AFAD ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin yaptığı incelemelerde, kayan toprak ve kaya parçalarının evlerin arka cepheleri ile çatılarına zarar verdiği, ancak iç kısımlarda hayati tehlike oluşturacak bir durumun bulunmadığı tespit edildi.
Evinde hasar meydana gelen Cemile Zilifli yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı:
“Yukarıdan büyük bir gürültü geldi, çok korktuk. Dışarı çıktığımızda komşunun duvarıyla birlikte toprakların evimizin arkasına yığıldığını gördük. Belediye ve AFAD gelip inceleme yaptı. Evimizin içine girmedi ama büyük panik yaşadık. Ailemle birlikte beş kişi burada yaşıyoruz.”
Heyelanın yaşandığı alan ekipler tarafından güvenlik amacıyla branda ile kapatılırken, bölgede risk analizleri ve inceleme çalışmaları sürüyor.





