İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, pazar günü yapılacak kongrede herhangi bir aday sınırlaması olmadığını belirterek, "Her aday arkadaşımız aynı zamanda benimde adayımdır. Her arkadaşımız dilediği listede yer alabilir. Bunların dışındaki söylemler benim söylemim olmayan söylemlerdir" dedi.
Tüm partileri kongreye davet eden Erkmen'in açıklaması şöyle:
"15.01.2023 tarihinde pazar günü 3. Olağan İl Kongremiz, Merkez Alaborina Düğün Kongre salonunda 11.30-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
İl Başkanlığı adaylarına herhangi bir sayı sınırlaması getirilmemiş, Genel Merkezimizce kaç aday olursa olsun yarışılıp İl Başkanı seçilmesi yöntemi benimsenmiştir. Dolayısıyla kaç arkadaşımız olursa olsun seçime gidilecektir.
Seçilecek her aday arkadaşımız, partimizi temsil edecek olup, birliği, beraberliği sağlama ve bayrak yarışında partimizi daha üst konuma getirme amacında olacaktır. Daha önce defaten söylediğim, bugün İl Yönetim Kurulu toplantısında tekraren söylediğim üzere her aday arkadaşımız aynı zamanda benimde adayımdır. Her arkadaşımız dilediği listede yer alabilir. Bunların dışındaki söylemler benim söylemim olmayan söylemlerdir.
Genel Merkezimizin aldığı karar uyarınca ben İl Başkanlığına aday olmayacağım. Gayet güzel, İyi Partiye yakışır olgunlukta bir Kongre gerçekleştireceğimiz inancıyla, tüm aday arkadaşlarımıza başarılar diliyor, tüm üyelerimizi ve hemşerilerimizide kongreye davet ediyorum. İktidara giden yolda, Liderimiz Meral Akşener’in öncülüğünde İyi Parti her gün büyüyerek yoluna devam edecek ve inşallah milletimizin teveccühüyle iktidar olacaktır."





