Ahmet Tokyay, Alaaddin Kara ve İbrahim Akyürek'in 'Karaelmas Maden İşçileri' başlıklı fotoğraf sergisi, Zonguldak’ın ardından Kilimli Halkevi’ne konuk oluyor. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nde açılacak olan sergi 19 Aralık tarihlerinde sona erecek.

Sergi, maden işçilerinin üretim koşullarından büyük madenci grevi ve yürüyüşüne; kent sakinlerinin kömür atıklarını topladığı Balkayası'ndan kentin arka yüzünü oluşturan şahıs ve şirket ocaklarına uzanan elli fotoğraftan oluşuyor.

Zonguldaklı iş insanı ve Zonguldakspor Onursal Başkanı Sabit Danış’tan muhtarlara ziyaret
Zonguldaklı iş insanı ve Zonguldakspor Onursal Başkanı Sabit Danış’tan muhtarlara ziyaret
İçeriği Görüntüle

Sergi Odası görsel arşivinin parçası olan sergi, Karaelmas Kömür Havzası Maden İşçilerinin 90/91 uzun grevinin 35. yılı nedeniyle ayrı bir önem kazanıyor.

Bilindiği gibi 30 Kasım 1990 tarihinde Genel Maden İş Sendikasında (GMİS) örgütlü olan maden işçileri Gelik ocağında greve çıkmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi