Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, 3 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilecek organ seçimleri öncesinde Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı bir aday tanıtım ve vizyon lansmanı düzenledi.

"Geleceğe Ortak Ol" temasıyla düzenlenen toplantıya TSO üyeleri, bölge iş insanları, davetliler ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıda Keleş ve çalışma ekibi sahneye çıkarak katılımcılara tanıtılırken, ilçenin ekonomik geleceğine yön verecek 2030 vizyonunun ayrıntıları paylaşıldı.

Rakiplerine Zehir Zemberek Sözler: "Bunlar Koltuk Sevdalısı"

Kürsüye çıkarak seçim sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Arslan Keleş, rakip adaylar Sertan Yalçın ve Yüksel Balcı’yı hedef aldı.

Sertan Yalçın’ın yatırımlarını il dışına taşıdığını savunan Keleş, "Düzce’ye yatırım yapıyor, sonra gelip 'Ereğli sevdalısıyım' diyor" ifadelerini kullandı. Bir diğer rakip aday Yüksel Balcı’yı da eleştiren Keleş, "Kendi işini yönetemiyor, kalkmış odayı yönetmeye talip oluyor. Bunlar Ereğli sevdalısı değil, koltuk sevdalısı. Odayı adeta kendilerine hobi bahçesi olarak görüyorlar" dedi.

Rakiplerinin göreve gelmesi durumunda TSO’nun idari zaafiyet yaşayabileceğini iddia eden Keleş, "Odaya kayyum atanmasına zemin hazırlamayı düşünüyorlar. Biz buna asla izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Pazar yerinin “Vecihi Babası” hayatını kaybetti
Pazar yerinin “Vecihi Babası” hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Ereğli İçin 2030 Vizyonu: Kafes Balıkçılığı "Master Proje"

Toplantıda sanayi, tarım, teknoloji ve turizm ekseninde şekillenen "TSO 2030 Vizyonu" da açıklandı. Bu kapsamda;

  • Aydınlar OSB Demir Çelik İhtisas OSB projesi,

  • Kentsel dönüşüm, çevre ve şehir estetiği entegrasyonu,

  • Fındık, kestane ve yerel tarım ürünlerinin marka değerinin yükseltilmesi,

  • Ulaşım, lojistik hatları ile tersaneler bölgesinin kapasite artırımı,

  • Ereğli’ye kazandırılacak Teknoloji Merkezi ve eğitim yatırımları,

  • Uluslararası ileri yaş yaşam merkezi ile turizm ve konaklama atılımları kamuoyuna sunuldu.

Projeler arasında özellikle su ürünleri ve kafes balıkçılığı yatırımı yeni dönemin "Master Projesi" olarak tanımlandı.

Toplantının kapanışında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Arslan Keleş, yeni dönemde ortak akıl anlayışıyla Kdz. Ereğli'nin ticari ve sınai gücünü zirveye taşımak için mücadele edeceklerini belirtti.

Muhabir: HABER MERKEZİ