Genellikle süs amaçlı kullanılan çam kozalağı insan sağlığı için oldukça faydalı. Özellikle kaynatılıp hazırlanan kozalak şurubunun solunum yolu hastalıklarından olan astıma ve bronşite iyi geldiği söyleniyor.
Çam Kozalağı Şurubu Faydaları Nelerdir?
Çam kozalağı şurubunun bilinen pek çok faydası bulunuyor. Uzun yıllardır kullanılan ürünün faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
Solunum yollarında oluşan iltihap ve enfeksiyonların giderilmesine yardımcı oluyor.
Çam kozalağının içerisinde yer alan mineraller, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlıyor.
Dinlendirici özelliğe sahip olması sayesinde stresi uzaklaştırıyor. Bu sayede stres nedeniyle oluşan ya da oluşabilecek hastalıkların önüne geçilebiliyor.
Uyku problemleri yaşanılan günlerde çam kozalağı şurubu tüketebilirsiniz.
Stresten uzaklaştırması sayesinde daha parlak ve daha canlı bir cilt görünümü sağlıyor.
Kuru ve yıpranmış saçlar için adeta mucizevi bir etki sağlayan çam kozalağı şurubunu dilerseniz saç maskenize ekleyerek de kullanabilirsiniz.
Ağız içerisindeki yaraların iyileşmesine yardımcı oluyor.
Diş çürüklerinin oluşmasını engelliyor.
Vücudun ihtiyacı olan enerjinin karşılanmasını sağlıyor..
Çam Kozalağı Şurubu Nasıl Yapılır
Çam kozalağı şurubu tarifi evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir içeriğe mevcut. İlkbahar ve yaz aylarında çam kozalaklarının yeni yeni oluşmaya başladığı dönemlerde kozalaklar toplanıyor. Daha yumuşak ve yeşil kozalaklar toplandıktan sonra çam kozalağı şurubu hazırlanabiliyor. Peki, çam kozalağı şurubu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
1.5 litre su
25 adet yeşil kozalak
4 bardak şeker
Limon suyu





