Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, kalkınma ajansları aracılığıyla yürütülen proje kapsamında düzenlenen çalıştay, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Etkinliğe Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ve ZTSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya katılım sağladı.

CHP Zonguldak il başkanı belli oldu
CHP Zonguldak il başkanı belli oldu
İçeriği Görüntüle

"Asırlık Birikim ve Coğrafi Kimliğimiz"

Çalıştayda konuşan ZTSO Başkanı Metin Demir, programın illerin yerel potansiyelini ortaya çıkarmadaki kritik rolüne değinerek şunları söyledi:

"Zonguldak ili için seçilen Devrek Kireni ve Devrek Bastonu, ilimizin yalnızca yöresel zenginlikleri değil; asırlık birikimini, el emeğini ve coğrafi kimliğini temsil eden stratejik değerlerimizdir. Bugün gerçekleştirdiğimiz çalıştayda; ürünlerimizin üretim ve pazarlama süreçlerinden markalaşma potansiyeline ve turizmle olan bağına kadar pek çok konuyu etraflıca ele aldık."

Sürdürülebilir Markalaşma ve Bölge Ekonomisine Katkı

Baston zanaatını koruyup geleceğe taşımayı ve Devrek Kireni’nin gastronomi pazarındaki katma değerini artırmayı hedeflediklerini belirten Demir, kurumlar arası iş birliğiyle güçlü bir yol haritası hazırlanacağını ifade etti.

Yoğun paydaş katılımıyla tamamlanan çalıştayın; ürün standartlarının geliştirilmesi, pazar payının büyütülmesi ve bölge turizmine entegrasyonu adına atılacak somut adımlara zemin hazırlayacağı kaydedildi.

Muhabir: HABER MERKEZİ