Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Muammer Avcı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na da atıfta bulunarak şu mesajı paylaştı:
Aziz hemşehrilerim;
"Bir milletin bağımsızlık yürüyüşü 19 Mayıs’ta Samsun’da başladı, Gabar’da petrolümüz ve Filyos açıklarında doğalgazımız ile güç buluyor."
Bir dönem gençlerin terör öğütleri tarafından kandırılarak dağlara çıkarıldığı ve terör saldırıları ile anılan Gabar dağından, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma , gençlik ve spor bayramını kutluyoruz.
Gençler; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ‘ın liderliğinde ülkemizin geleceğini aydınlatan bu enerji yatırımları sizler içindir.
Türkiye’nin yarınını Gabar’da petrolle, Filyos açıklarında doğalgaz ile inşa ediyoruz.
#Zonguldak’ımızın enerjide kardeş şehri Şırnak’tan ülkemize ve Zonguldaklı hemşehrimize selam olsun.
#EnerjideBağımsızlıkYürüyüşü