AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Derya Akbıyık, nazik ziyaretinden dolayı Çağlayan’a teşekkür etti.

Ziyarette gazetecilerin çalışmalarına değinen Çağlayan, Zonguldak’ta güçlü bir basın bulunduğunu belirterek, gazetecilerin hem kamera önünde hem de kamera arkasında önemli görevler üstlendiğini ifade etti. Gazetecilerin yağmur, çamur, afet ve fırtına demeden görev yaptığını dile getiren Çağlayan, basın mensuplarına çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi.

LAUVAR ALANI 29 EKİM’DE AÇILAMAYACAK

CHP İl Başkanı Olcay Can: Zonguldak için birlik olmalıyız
CHP İl Başkanı Olcay Can: Zonguldak için birlik olmalıyız
İçeriği Görüntüle

Lauvar Alanı’nın 29 Ekim’de açılacağını daha önce açıkladığını hatırlatan Çağlayan, projenin belirtilen tarihte tamamlanamayacağını söyledi.

Bu durumdan dolayı mahcubiyet duyduğunu ifade eden Çağlayan, ilave tadilat ve tamirat çalışmalarının gündeme geldiğini belirtti. Çalışmaların başladığını ve devam ettiğini kaydeden Çağlayan, altyapı çalışmalarında Telekom’a ait işin kaldığını, zemin çalışmalarının ise tamamlandığını aktardı.

Pazartesi günü gerçekleştirilen ziyarette konunun ilgili bakana iletildiğini belirten Çağlayan, alanın önümüzdeki yılın başında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Alanın tamamlanmasının ardından nasıl işletileceği konusunda da görüşlerini ilettiklerini ifade eden Çağlayan, Zonguldak Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından gerekli çalışmaların yürütüleceğini ve alanın halkın kullanımına sunulacağını dile getirdi.

“HİZMET ÜRETMEK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

CHP’den istifa ederek bağımsız olarak görevlerini sürdüren belediye başkanlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çağlayan, bu konuda kendilerinin herhangi bir görüşmesinin olmadığını söyledi.

Hizmet üretmek isteyen herkese destek vermeye hazır olduklarını belirten Çağlayan, belediyeciliğin bir hizmet makamı olduğunu vurguladı.

Çağlayan, “Hizmet üretmek isteyen, aklıyla, gönlüyle ve fikriyle hemşehrilerine, beldelerine, ilçelerine ve şehirlerine hizmet etmek isteyen herkese kapımız açık” dedi.

Parti ayrımı gözetmeksizin bütün belediyelere ve vatandaşlara açık olduklarını ifade eden Çağlayan, belediye başkanlarının siyasi tercihleri üzerinden yapılan değerlendirmelere de değindi. Farklı siyasi tercihlerde bulunan belediye başkanlarına yönelik yaklaşımların tutarlı olması gerektiğini savunan Çağlayan, temel kriterlerinin hizmet üretmek olduğunu kaydetti.

“BELEDİYE BAŞKANININ ANKARA’DA NE İŞİ VAR?”

Zonguldak’ta etkili olan yağışların ardından belediyenin çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çağlayan, kentte ciddi bir yağış yaşandığını ve Kilimli başta olmak üzere bazı bölgelerin yoğun yağış aldığını söyledi.

Yağış öncesinde Valilik ve belediye tarafından vatandaşlara uyarılar yapıldığını, okulların da tatil edildiğini hatırlatan Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in yağış sırasında Ankara’da bulunmasını eleştirdi.

Çağlayan, eleştirisinin temelinde belediye başkanının afet sırasında görev yerinde bulunması gerektiği düşüncesinin olduğunu belirterek, “Böyle bir yağış geleceği yönünde uyarılar yapılmışken, belediye başkanının Zonguldak’ta değil de Ankara’da ne işi var?” diye konuştu.

Afet dönemlerinde siyasi tartışmalardan ziyade vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesine odaklanılması gerektiğini savunan Çağlayan, kurumların koordineli çalışmasının ve siyasetçilerin sorumluluklarını yerine getirmesinin önemine dikkat çekti.

Bazı siyasi aktörlerin yaşanan mağduriyetler üzerinden siyasi çıkar sağlamaya çalıştığını öne süren Çağlayan, Zonguldak’ta yaşanan durumun da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Çağlayan, belediye başkanının görevinin başında bulunması gerektiğini belirterek, afet dönemlerinde önceliğin vatandaşların sorunlarını çözmek ve sahadaki çalışmaları takip etmek olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Gülseher Cinal