Saadet Partisi Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Pınar Keleş Zor, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarına ilişkin sert bir açıklama yaptı.

Yaşanan olayların yalnızca bir güvenlik zafiyeti olmadığını vurgulayan Zor, “Bu tablo bir toplumun iliklerine kadar işlemiş bir cinnetin göstergesidir” ifadelerini kullandı. Kahramanmaraş’ta 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin ise yaralandığını hatırlatan Zor, yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanlarından ortak açıklama: “Demokrasi ve adalet mücadelesini sürdüreceğiz”
CHP İl Başkanlarından ortak açıklama: “Demokrasi ve adalet mücadelesini sürdüreceğiz”
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, çocukların eğitim görmesi gereken okulların şiddet olaylarıyla anılmasının büyük bir çöküşe işaret ettiği belirtilerek, “Bu ülkede bir şeyler sadece bozulmuyor, kökünden çürüyor. Bu çürüme artık okul koridorlarına kadar sızmıştır” denildi.

“Silaha Ulaşmak Bu Kadar Kolay Olamaz”
Zor, bireysel silahlanmaya ve denetim eksikliğine dikkat çekerek, “Silaha ulaşmanın ilaca ulaşmaktan daha kolay olduğu bir düzen kabul edilemez” ifadeleriyle mevcut duruma sert tepki gösterdi.

Eğitim sistemine yönelik eleştirilerin de yer aldığı açıklamada, çocukların sadece akademik başarıya odaklı yetiştirildiği, ancak değerler eğitiminin ihmal edildiği savunuldu.

“Bu Bir Yönetim Kusurudur”
Yaşananların ihmal değil doğrudan bir yönetim sorunu olduğunu belirten Zor, “Bunun bedelini savunmasız çocuklarımız ve öğretmenlerimiz ödüyor” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Okullarda güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu dile getiren Zor, kamu kaynaklarının önceliklendirilmesi gerektiğini ifade etti. Sosyal medya ve medya içeriklerinin de şiddeti normalleştirdiğini savunan Zor, denetimlerin artırılması gerektiğini belirtti.

“Susmayacağız”
Açıklamanın sonunda sürecin takipçisi olacaklarını belirten Zor, “Okul koridorlarında barut kokusu değil tebeşir kokusu hakim olana kadar susmayacağız” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Zonguldak Kadın Kolları, hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için ise acil şifa dileklerini iletti.

Kaynak: Haber Merkezi