“Zonguldak kalkınmada öncelikli olmalı”

AKP Zonguldak birinci sıra milletvekili adayı Hüseyin Özbakır, milletvekili listelerinin açıklanmasının ardından ilk ziyaretini Halkın Sesi’ne gerçekleştirdi. Halkın Sesi ortaklarından Mustafa Özdemir ve Yazı İşlerimiz Meryem Akgün’le bir süre görüşen Özbakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan dostluğunu Zonguldak adını hizmete dönüştürmek istediğini söyledi.

Milletvekili olduğunda öncelikleri olduğuna vurgu yapan Özbakır, “Zonguldak’ı kalkınmada öncelikli iller arasında bir basamak yükseltmek için eşlimden geleni yapacağım. Bunun sektörel anlamda Zonguldak ekonomisine can vereceğini düşünüyorum. Yine yol sorununu çözmek için üzerime düşeni yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın. Ben bu şehri ve insanını çok seviyorum. Zonguldak halkı çok daha iyisini hak ediyor. Başka bir ilden de milletvekili olabilirdim. Ama ben bu şehrin insanına karşı sorumluluk duyuyorum. “ dedi.

Siyaset sahnesinde yeni olmasına rağmen tempoya alışkın biri olarak daha çok çalışmak adına kolları sıvadığını söyleyen Özbakır, “Birileri 39 yıllık bürokrat kimliğim nedeniyle bana insanların kolay kolay ulaşamayacağını söyleyerek politika yapıyor. Ben Zonguldak’ta görev yaptığım süre içinde de hep insanları içindeydim, bundan sonra da öyle olacak. Ama bundan sonraki zamanımı Zonguldak adına harcayacağım. İlk işim Karayolları Bölge Müdürü ile görüşerek yavaş ilerleyen yolların hızlanmasını isteyeceğim.”şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pınarhisar Cezaevi’nde tutuklu oldu yılardan tanışan ve aralarında özel bir dostluk olan Özbakır, kamuoyunda milletvekili olduktan sonra bakan olacağı şeklindeki yakıştırma ve temenninin iyi niyetli bir düşünce olduğunu ancak bunun takdirlerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ait olduğunu söyledi. Kendisinin böyle bir şeyi talep etmek gibi bir lüksü olmadığını da hatırlatan Özbakır, Bakan olması halinde Zonguldak’a önemli katkıları olacağını söyledi.