Başkan Kefeli, “Onların moral ve motivasyonunu düzeltmek adına elimizden gelen her türlü gayreti ve çabayı gösteriyoruz dedi.

Diyaliz-Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ayhan Kefeli, basın açıklamasında şunları söyledi:

“Maalesef böbrek rahatsızlığı konusunda ne hastalarımız, ne de hasta yakınları bilinçli. Bölge olarak Ankara’ya bağlı olmamız hasebiyle, kayıtlı hastalarımızı öncelikli olarak Ankara’ya organ nakli merkezlerine gönderiyoruz. Sağ olsunlar bizlere bu konuda destek olan, kurum ve kuruluşlar da var. Bu konuda desteklerini bizlerden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bizler bu işe tamamen gönül vermiş kişiler olarak, diyaliz hastalarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Maddi imkânı olmayan hastalarımızı din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan tamamen insani duygular çerçevesinde, ne yapılması gerekiyorsa elimizden gelen her türlü gayreti onların iyi olması için yapıyoruz. Zonguldak’ta maalesef çocuk nefroloğu olmadığından dolayı, bizler de kayıtlı çocuk hastaları şehir dışına yollamak zorunda kalıyoruz. Bu durum ise hem hastalara hem de hasta yakınlarına maddi ve manevi bir külliyet getiriyor. Bu konuda başta Sayın Valimiz olmak üzere, Sağlık Müdürümüz ve yetkili kişi ve kurumlardan destek olmalarını bekliyoruz.

Bizler diyaliz hastalarının kayıtlarını alarak onlara yol göstermeye çalışıyoruz, bunun yanında sadece böbrek değil, diğer organların nakline de elimizden geldiğince önem veriyoruz. Bu konuyla alakalı olarak deneğimize yardımda bulunmak isteyenler olursa, Derneğin Akbank Zonguldak Merkez Şubesi TR 980004 60002 0388 8000 2340 24 İban nolu hesabına yardımda bulunabilirler.” dedi.