Bolu’nun Göynük ilçesinde iki vatandaşın dolandırıldığını bildirmesi üzerine Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında çalışma yürüten Bolu İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “bilişim sistemleri veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçuna yönelik teknik ve fiziki inceleme gerçekleştirdi.
Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin, sosyal medya platformları üzerinden “çekiliş” ve “hediye kampanyası” adı altında sahte paylaşımlar yaparak vatandaşları ağına düşürdüğü belirlendi.
998 Milyon Liralık Haksız Kazanç
Jandarma ekiplerinin derinlemesine incelemelerinde, şüphelilerin sosyal medya üzerinden çok sayıda vatandaşı dolandırarak toplamda 998 milyon lira haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.
Soruşturma kapsamında İstanbul’da 9, Ankara ve Hakkari’de 2’şer, Mardin ve Rize’de ise 1’er şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
5 İlde Eş Zamanlı Operasyon
Belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda toplam 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemleri için Bolu’ya götürüldü.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerle ilgili adli işlemlerin sürdüğü öğrenildi.



