CHP Kozlu’da Yeni İlçe Başkanı Mehmet Yavuz oldu!
CHP Kozlu’da Yeni İlçe Başkanı Mehmet Yavuz oldu!
İçeriği Görüntüle

Toplantıda, İl Özel İdaresi bünyesinde faaliyet gösteren Toprak ve Su Analiz Laboratuvarı’nda uygulanan analiz ücretlerinin 2026 yılı tarifesi görüşüldü.
Tarım ve Orman Bakanlığı Toprak Reformu Genel Müdürlüğü tarafından 16 Mayıs 2014 tarihinde 1970 laboratuvar numarasıyla yetkilendirilen laboratuvarda yapılan toprağın verimlilik analizi (Kapsam 1) ile tarımsal sulama suyu analizlerinin (Kapsam 3) birim fiyatlarının güncellenmesi ele alındı.
Mevcut tarifede kurumlar için 100 lira, şahıslar için ise 200 lira olarak uygulanan analiz ücretleri, ülke genelindeki diğer kurumların tarifeleri araştırılarak yeniden belirlendi. Yapılan değerlendirme sonucunda kurum ve şahıs ayrımı kaldırılarak analiz ücretinin tek fiyat üzerinden 450 lira olmasına karar verildi.
Yeni tarifenin sonraki yıllarda yeniden değerleme oranında artırılması yönündeki düzenleme, İl Genel Meclisi üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Muhabir: GÜLSEHER CİNAL