Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müfettişlerinin hazırladığı rapor çerçevesinde kapatılıyor. 197 Yıldır ülke ekonomisine lokomotif olan, Enerji santralleri ve demir-çelik endüstrisinin kurulmasına öncülük eden TTK, Salı günü havzada üretimi tamamen durduracak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müfettişlerinin kömür havzasında yaptığı incelemeler tamamlandı. Bir çok çelişkiyi beraberinde taşıyan rapor gereği havza tarihinde kömür üretimi ilk defa noktalanacak. Bakanlık İş Güvenildiği Müfettişlerinin, TTK Karadon, Üzülmez ve Kozlu Müesseselerinde yaptıkları inceleme sonucu hazırladıkları rapor uygulamaya geçecek. Müfettişlerin raporlarını Valilik ile Kozlu ve Kilimli Kaymakamlığı elden kabul etmedi. Müfettişlerin bir biriyle de çatışan raporlar elektronik ortamda Valilik ve Kaymakamlıklara gönderildi. Raporlar doğrultusunda ocaklar kapatılacak. Salı gününden itibaren maden işçileri senelik izne çıkarılacak. Bu sürede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında dava süreci başlayacak. Sürecin uzaması halinde maden işçileri ücretsiz olarak izne çıkarılacaklar.
TTK YÖNETİMİ TEPKİLİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müfettişlerinin hazırladığı raporların kendileri ile de çeliştiğini kaydeden TTK yetkilileri, Yer altı madenciliğini bilmeyen kişilerin hazırladığı raporun mahkemeden döneceğini ancak bu süre zarfından ülke ekonomisinin büyük zarar uğrayacağını savundular.



