Yapılan araştırmaya göre, ölümcül kalp rahatsızlığı yaşayan kişi sayısı, meme, prostat, akciğer ve bağırsak kanserleri gibi dört yaygın kanser türü taşıyanların sayısını geçti. Leeds Üniversitesi'nden uzmanlar, 1998 ile 2017 yılları arasında İngiltere'deki 3.4 milyon kişinin aile hekimliği ve hastane verilerini inceleyerek kalp ritim bozukluğu vakalarındaki artışı gözlemlediler. Artışın büyük ölçüde yaşlanan ve sağlıksızlaşan nüfustan kaynaklandığını ifade ettiler.

Kalp krizinden önce ortaya çıkan 6 belirti Kalp krizinden önce ortaya çıkan 6 belirti

Sun'da yer alan habere göre, araştırma, İngiliz Kalp Vakfı tarafından finanse edildi ve The Lancet Regional Health dergisinde yayımlandı. İngiliz Kalp Vakfı'nın Tıbbi Direktörü Profesör Sir Nilesh Samani, kalp ritim bozukluğu vakalarındaki büyük artışın şaşırtıcı olduğunu belirtti ve birçok insanın kalplerinde felç riskine sahip olduğunu bilmediğine dikkat çekti.

İngiltere'de, 1998'de yıllık kalp ritim bozukluğu (atriyal fibrilasyon) tanısı konan hasta sayısı 117.880 iken, 2017'de bu sayı yüzde 72 artışla 202.333'e ulaştı. Kalp ritim bozukluğu, tüm felçlerin üçte birinden sorumlu olmakta ve kalp yetmezliği riskini artırmaktadır. Ayrıca, bazı uzmanlar bu rahatsızlığın, beyinde pıhtılara neden olabileceğini ve bu pıhtıların demansı tetikleyebileceğini düşünüyor. Belirtiler arasında çarpıntı, halsizlik, yorgunluk, sersemlik, baş dönmesi ve nefes darlığı yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi