Kastamonu’da düzenlenen 5. Bölge Oda Başkanları Toplantısı’nda önemli mesajlar verildi.

Geniş Çalışma Alanı Vurgusu

Ali Eroğlu, veteriner hekimlerin sadece hayvan sağlığıyla sınırlı olmadığını belirterek; gıda güvenliği, çevre sağlığı, biyoteknoloji ve halk sağlığı gibi birçok alanda aktif rol üstlendiklerini ifade etti.

“Tek Sağlık” Vurgusu

Veteriner hekimliğin hem hayvan hem de insan sağlığına hizmet eden nadir mesleklerden biri olduğunu söyleyen Eroğlu, “Tek Sağlık” yaklaşımının önemine dikkat çekti.

Zonguldak’ta 1 Mayıs çoşkusu yağmura rağmen dinmedi
Zonguldak’ta 1 Mayıs çoşkusu yağmura rağmen dinmedi
İçeriği Görüntüle

Yasal Düzenlemeler Gündemde

Eroğlu, uzun süredir beklenen düzenlemelerden biri olan 41. maddenin Tarım Komisyonu’ndan geçtiğini belirterek, genel kurul sürecinin beklendiğini söyledi.

Temsil ve Hak Talepleri

Veteriner hekimlerin devlet nezdinde daha güçlü temsil edilmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu, Ulusal Tek Sağlık Koordinasyon Kurulu’nda yer alma taleplerini yineledi.

Toplantıya birçok ilden veteriner hekim odası temsilcileri katılırken, mesleğin sorunları ve çözüm önerileri kapsamlı şekilde ele alındı.

Kaynak: Haber Merkezi