Batı Karadeniz genelinde etkisini sürdüren kuvvetli yağış dalgası, Zonguldak ve ilçelerinde yoğun şekilde hissedildi. Meteorolojik ölçümlere göre bölgede metrekareye en fazla yağışın düştüğü noktalardan biri Alaplı ilçesi oldu.
Sağanağın etkisini artırmasıyla birlikte ilçe genelinde teyakkuza geçen Alaplı Belediyesi fen işleri, su ve kanalizasyon ile temizlik ekipleri sahada yoğun bir çalışma yürüttü. Tıkanan mazgallar açılırken su birikintisi riski taşıyan noktalara hızla müdahale edildi.
Başkan Tekin: "Ekiplerimizle Birlikte Sahadayız"
Yağış sonrası yürütülen kriz koordinasyonunu bizzat takip eden Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hemşehrilerine seslendi. Aşırı yağışa rağmen mağduriyetin önüne geçildiğini vurgulayan Başkan Tekin, şu ifadeleri kullandı:
"Meteorolojik verilere göre Batı Karadeniz'in en fazla yağış alan ilçelerinden biri yine Alaplı'mız oldu. Aşırı yağış nedeniyle kısa süreli sıkıntılar yaşansa da vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için ekiplerimizle birlikte saha çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük."
Belediye ekiplerinin olası yeni taşkın ve su baskınlarına karşı kritik noktalarda nöbetini ve kontrollerini sürdürdüğü bildirildi.




