Termometrelerin 14 dereceyi gösterdiği Zonguldak’ta bahar kendini hissettirmeye başladı. Uzun süredir etkili olan soğuk ve kapalı havanın ardından yüzünü gösteren güneş, kentte adeta yazdan kalma bir gün yaşattı.
Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar sahil bandına akın etti. Özellikle öğle saatlerinden itibaren yoğunluk artarken, deniz manzarasına karşı yürüyüş yapanlar ve banklarda oturarak güneşlenenler dikkat çekti. Aileler çocuklarıyla birlikte sahil boyunca vakit geçirirken, gençler ise kordon boyunda arkadaşlarıyla sohbet etmeyi tercih etti.
Denize yakın noktalarda oturan vatandaşlar hem güneşin tadını çıkardı hem de güzel havayı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çektirdi. Bazı vatandaşların cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı aldığı, bazılarının ise manzara görüntüleri çektiği görüldü.
Havanın mevsim normallerinin üzerine çıkması vatandaşların moralini yükseltirken, esnaf da sahil kesimindeki hareketlilikten memnun kaldı. Güneşli havanın birkaç gün daha etkisini sürdürmesinin beklendiği öğrenildi.




