En fazla kadın üyeye sahip parti, AK Parti

AK Kadın sayısı 26 bin 

Türkiye genelindeki 4 Milyon 308 bin üyesi ile Dünyanın en fazla kadın üyeye sahip Parti unvanını elinde bulunduran AK Parti, Zonguldak genelinde de 26 Bin üye ile en fazla üyeye sahip parti oldu.

AK Parti Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, Partinin ilk kuruluşundaki ana kademe kuruluş çalışmalarında Kurucu Liderleri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın gençlik ve kadın kollarını kurduğunu belirterek, AK Parti Kadın Kollarının Zonguldak´ta 26 Bin 69 üye sayısına ulaştığını söyledi.

AK Parti Genel Merkezinin toplam 4 Milyon 308 Bin kadın üyesi ile Dünyanın en fazla kadın üyeye sahip parti unvanını elinde bulundurduğunu dile getiren İl Kadın Kolları Başkanı Arıman, parti merkezinden yaptığı açıklamada 210 civarında aktif yöneticilerinin olduğunu, il genelindeki 26 bin üyenin de tek tek ziyaret edildiğini sözlerine ekledi.

AK Parti Zonguldak İl Kadın Kollarına ilçeler bazında üye sayısını da açıklayan Arıman, “Merkez ilçemiz 5 Bin 430 üye ile en fazla kadın üyeye sahip ilçemiz konumunda. İkinci sırayı 4 Bin 779 kadın üye ile Ereğli ilçemiz alıyor.. Çaycuma ilçemizin 3 bin 655, Devrek ilçemizin 2 bin 765, Kozlu ilçemizin 3 bin 892, Kilimli ilçemizin Bin 960, Alaplı ilçemizin Bin 962, Gökçebey ilçemizin de Bin 639 kayıtlı kadın üyesi bulunmaktadır. AK Parti il genelindeki toplam kayıtlı üye sayısı açısından Kadın Üyelerimiz% 36,58´ini oluşturmaktadır. Tüm bunlar gösteriyor ki, AK Parti hem Dünya genelinde, hem de ülkemiz ve Zonguldak´ımızda kadına değer veren, siyasette kadının önemine dikkat çeken tek parti olma özelliğine sahiptir” diye konuştu.