GMİS Genel Başkanı Demirci, 1 Mayıs’a katılmayan AKP’li milletvekillerine sitem etti:

“Ayrı gayrımız yok”

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci Zonguldak’ta yapılan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları ile ilgili ve TTK’ye işçi alınması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Demirci 1 Mayıs kutlamalarının coşkulu geçtiğini belirterek şunları söyledi:

Verdiğimiz mesajların yerine ulaştığını düşünüyorum

“Dün 1 Mayısımızı coşkuyla, heyecanla kutladık. Zonguldak’ımıza yakışır, maden işçisine yakışır, Zonguldak halkına yakışır bir 1 Mayıs olduğunu düşünüyorum. Katılım beklediğimiz kadar oldu. Hatta daha çok bekliyorduk ama maalesef katılımlarımız her zaman sıkıntı oluyor. Ama dünkü katılımın beklediğimiz gibi olduğunu söyledim.  Edip Akbayram’ın olması nedeniyle de katılım büyük oldu. Bizimde hükümete olsun diğer siyasi partilere olsun vermiş olduğumuz mesajların yerlerine ulaştığını düşünüyorum.”

Ayrımcılığımız yok

1Mayıs kutlamalarına AKP milletvekillerinden bir katılım olmaması konusunda da değerlendirme yapan Demirci şunları söyledi:

“Biz tüm fikirlere hitap eden bir sendikayız. Ayrımcılığımız gayrımcılığımız yok. Hepsinin orada olmasını bizimle omuz omuz olmasını isterdik. Ama maalesef bu tür olaylar yok. Gelmeyenlerde kendi düşüncelerini paylaşsınlar bunun da kararını sizler ve halkımız vereceksiniz.”

Üretim için işçi alınsın

TTK’ye işçi alımı konusunda da değerlendirmede bulunan Demirci üretim yapmak için işçi alınması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“ Bizler her ortamda her platformda TTK’ye işçi alınmasını arzu ve talep ediyoruz. Çünkü yer altında 1 milyar 300 milyon ton kömürümüz var. Bu kömürün 1 kilogram kalmayıncaya kadar çıkarılması ve ülke ekonomisine, ülkemizin sanayisine kazandırılması lazım. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. İşçi alınmadıktan sonra da üretim olmayacağı için biz her zaman üretimi sağlamak istiyoruz bilhassa. Bu konuyu her ortamda her platformda anlatmaya devam edeceğiz.”(Haber/Yasemin Sarı)