Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ihalesi yapılmıştı. İhaleye mevcut yolcu taşıma işini yapan KOZTAŞ ile Kozlu Belediye Meclis Üyesi Celal Murat Birinci’nin eşine ait olan SADUR firması ihaleye girmişti. KOZTAŞ aylık 168 bin TL kira bedeli verirken ihaleyi kazanan SADUR 268 bin TL fiyat vermişti.
İhaleyi kazanan SADUR firması yetkilileri, Zonguldak Belediyesinin daha önceden Özel Halk Otobüslerini işleten ATIL firması ile görüşmelere başladılar. ATIL firması 22 aracını SADUR’a vere bileceğini görüşmelerde ifade etmişti. Bunun üzerine 10 araç için SADUR firması Kozlu Belediyesinden 10 günlük ek süre istemişti. Süreçte SADUR firması Kozlu belediyesine 936 bin TL teminat mektubu ve 315 bin TL damga vergisini de ödedi. 
Pazar günü KOZTAŞ’tan taşıma işini devralacak olan SADUR Firma yetkilileri arasında dün bir görüşme yapıldı. SADUR firmasının ATIL Firmasının araçlarını kiralamaktan vazgeçtiği bunun üzerine de KOZTAŞ’ın mevcut araçlarını kiralamak istedi. Toplantılardan sonuç alınmayınca, SADUR Firması Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile temasa geçti.


“TEMİNATI YAKMAYIN İHALEYİ İPTAL EDİN”
Kozlu’nun bağımsız Belediye Meclis Üyesi Celal Murat Birinci,  ilçede yaşanan imar yolsuzlukları nedeniyle Belediye Başkanı Ali Bektaş, Meclis üyeleri ve belediye görevlileri hakkında onlarca dava açmıştı. Murat Birinci aylar önce uğradığı silahlı saldırının da sorumlusu olarak mevcut Başkan Ali Bektaş’ı tetikçilikle suçlamış davacı olmuştu. Murat Birinci eşine ait firmanın teminatının yanmaması ve bugüne kadar yaptığı masrafların KOZTAŞ tarafından karşılanması halinde davalardan ve ihaleden çekileceğini Belediye Başkanı Ali Bektaş ile KOZTAŞ Genel Müdürü Engin Kızlkan’a bildirdi. Teminat mektubunu yakmadan AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın her şeyi tamamlanmış ihaleyi nasıl ve ne şekilde iptal edeceği ise henüz bilinmiyor.