Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sekreteri Medeni Yılmaz ve Kurucu Rektör İhsan Günaydın bugün itibariyle Zonguldak’a geldi. Geçtiğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İl merkezinde ilk ziyareti Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ne (ZGC) ziyaret etti.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sekreteri Medeni Yılmaz ve Kurucu Rektör İhsan Günaydın bugün itibariyle Zonguldak’a geldi. Geçtiğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İl merkezinde ilk ziyareti Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ne (ZGC) gerçekleştirdi.Ziyarette,DEVA İl Başkanı Fatih Keleş ve yönetimi bulundu. Genel Başkan yardımcısı ve yönetimini ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve basın mensupları karşıladı.ZGC Başkanı Derya Akbıyık ziyarette şu sözlere değindi; “10 Ocak Gazeteciler günümüzün ertesinde bizi ziyaret eden Genel Başkan yardımcımız, İl başkanımız ve yönetimine teşekkürler. İl Başkanımızın açıklamaları bize aktif olarak ulaşıyor.Bugünkü ziyaret için teşekkürler.” dedi.

Ardından Genel Başkan Yardımcısı Medeni Yılmaz,ülkenin her alanında olumsuzlukların devam ettiğini söyleyerek şu sözlere değindi; “Sıcak karşılama için teşekkürler. Yağmurlu havada ayağımızın tozuyla sizi ziyaret ettik. Zonguldak’la ilgili her zaman güzel şeyler duyuyoruz.700 civarı ilçelerde teşkilatımız var.Pandeminin getirdiği olumsuz şartları kuruluş aşamasında çok net hissettik. Teşkilat kuruluş aşamasında seyehat imkanımız yoktu.Genel Başkan çalışmalarını bile elektronik gerçekleştirdik. Ülkemizin şartları malum. Yakından görüyoruz. Ülkenin her alanında olumsuz şartlar devam ediyor. Adalet ve hukuk en az ekonomi kadar olumsuz ilerliyor. Gittikçe geri giden bir ülke olduk.Baskı ve korku iklimi hakim ülkede…Çok büyük gerilim ve kutuplaşma mevcut..En büyük kötülük toplumu ayrıştırmaları. Bu yanlış maalesef yapılıyor.Bütün illerimizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Toplumla biraraya gelerek,konuşarak sorunları paylaşmak istiyoruz. Basının özgürlüğünün sınırlı olduğunu, gazetecilerin tutsak olduğunuda biliyoruz.Bu leke tarihin çeşitli zamanlarında çok savaş verdi ama bunlarda geçecek.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Kurucu Rektör İhsan Günaydın,konuşma yaptı. Günaydın konuşmasında yerel basında görev yapmanın zor olduğunu ifade ederek şu sözlere yer verdi.; “Gününüz kutlu olsun. Yerel basında görev yapmak zor. İllerin avukatı temsilcisisiniz.. ekonomik kriz gazetecileride vuruyor. Ekonomide istikrarsızlık söz konusu. Amaç refahı arttırmak ama refah çok geniş bir kavram..Temel sorun fiyat istikrarı ve işsizlik.. İşsizlik yoksulluğuda beraberinde getiriyor.” ifadesine yer verdi.

Haber: Şebnem Saka