Zonguldak’ın Kardeşler Köyünde iki katlı evde çıkan yangında anne ve kızı feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Olay bugün saat 13.30 sıralarında Merkez ilçeye bağlı Kardeşler köyü merkez mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre evde kızı rahatsız olan kızı Ayten Alkan (47) ile yalnız yaşayan anne Durcan Alkan (73), çatı katında çıkan yangın sonrasında feci şekilde yanarak can verdiler.

Elektrik kontağından çıktığı ihtimali üzerinde durulan yangında psikolojik ve ciğer hastalığı olan Ayten Alkan'ı kurtarmak için kilitli olduğu iddia edilen kapıyı açmaya çalışan anne Durcan Alkan'ın dumandan zehirlendiği ve kapının önünde hayatını kaybettiği, Ayten Alkan'ın ise annesinin hemen yanında öldüğü öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ambulans, Zonguldak Belediyesi ve Elvanpazarcık Belediyelerine ait itfaiyeler, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözler, jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri geldi. Ekipler tarafında yangına müdahale edildi. Yangının söndürülmesinin ardından cenazeler ekipler tarafından yanan evden çıkarılarak Zonguldak Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile otopsi yapılmak üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Acı haberi alarak annesi Durcan Alkan'ın evine gelen Aysun Alkan Bayraklı ise gözyaşlarına yaşlarına boğuldu ve sinir krizi geçirdi. Genç kadını çevredeki vatandaşlar ve komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

Kardeşler köyü muhtarı Nedim Bekar, “Cuma vakti olduğu için yangının çıktığını vatandaş görüyor dumanı koşmuş ancak anne ve kızı kurtaramamışlar. Anne ve kızı kapının bulundu. Anne ve kızı yalnız yaşıyordu.” dedi.(Barış DOĞAN)