Son günlerde AKP’ye geçeceği iddia edilen MHP’li Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı dün Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy’un yaptığı açıklamayla birlikte partiden ihraç edildi.

Kalaycı’nın kirli bir pazara girdiğini ve bu pazarda kendini en çok verene satacağını söyleyen Kıransoy yaptığı çok sert açıklamada, “Mustafa Kalaycı Bey, bu açık arttırmada en çok verene kendisini ve belediyesini satacağı kamuoyuna yansımız durumdadır. Bu kirli pazarlıkların içine giren bir şahsiyetin MHP kimliğiyle siyasi hayatına devam etmesi mümkün değildir. Şu saat ve şu dakika itibariyle MHP ile hiçbir alakası yoktur” dedi.

Türk milliyetçiliğinin şeref olduğunu da vurgulayan Kıransoy, “MHP Türk milliyetçilerinin ve ülkücülerin partisidir. Ülkücüler erdemli ve şahsiyet sahibidir. Bu kimliğimize zarar verecek herhangi bir hareket içine girenlere müsaade etmeyeceğiz. Bu kimliğe bürünenlere müsemma etmemiz mümkün değildir. Bu noktada çok kararlı olarak bu konuların üzerine gideceğimizi Zonguldak halkına buradan söylemek istiyorum. Bu noktada Karaman’da MHP Belediye Başkanı olarak 30 Mart 2014 seçimlerinde seçilen Mustafa Kalaycı Bey, MHP’nin hükmü şahsiyetini hiçe sayarak siyasetin kirli pazarında kendini bu kirli mezatta açık artırmaya çıkartmıştır. Buna sessiz kalmamız müsemma etmemiz mümkün değildir. Bu açık arttırmada en çok verene kendisini ve belediyesini satacağı kamuoyuna yansımız durumdadır. Bu kirli pazarlıkların içine giren bir şahsiyetin MHP kimliğiyle siyasi hayatına devam etmesi mümkün değildir. Şu saat ve şu dakika itibariyle MHP ile hiçbir alakası yoktur. Bizimle ilişiği kesilmiştir ve kendisi artık MHP’li bir Belediye Başkanı değildir. Türk milliyetçisi olmak bir şereftir. Bu şerefin tavizi olmaz ve bu pazarlıkların içine hiçbir mensubumuzun gözünün yaşına bakmayız. Bu Belediye Başkanı olabilir, İl Başkanı da olabilir, milletvekili de olabilir. Asıl olan teşkilatımızdır, asıl olan bugüne kadar 48 yıllık siyasi hayatımızda savunmuş olduğumuz değerlerdir. Bu değerlerden taviz veren hiçbir kimse bizim çatımız altında 1 saniye kalamaz” dedi. (Umut ERSES)