DİRENİŞİN 10’NCU GÜNÜNDE KAYYIM HEYETİ İŞÇİLERE 1750 TL TEKLİF ETTİ, İŞÇİLER VERİLEN PARAYI KABUL ETMEYİNCE EYLEME DEVAM KARARI ALDILAR... EMNİYET MÜDÜRÜ OSMAN AK’IN ÇABALARI DA MADENCİLERİ İKNA ETMEYE YETMEDİ

 

İŞÇİLER REST ÇEKTİ

DEKA Madencilik’te başlayan grevin 10’uncu gününde işçiler eyleme devam kararı aldılar. Zonguldak Valiliği’nin bin 750 TL vermeyi taahhüt ettiği madenciler paranın tamamının hesaplarına yatmadığı sürece eyleme son vermeyeceklerini söylediler. Emniyet Müdürü Osman Ak’ın saatler süren çabaları da maden işçilerini ikna etmeye yetmeyince ocağa gelen kayyım heyeti işçilerle görüştü. Bu sırada işçilerin ‘kayyım istifa’ şeklinde slogan attığı duyuldu. Geç saatlere kadar süren pazarlıklar sonuç vermeyince işçiler görüşmelere son verdi.

MEDYA AMBARGOSUNU İŞÇİLER DELDİ

Önceki gün ocak ağzına gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın “açlık grevindeki işçilere şekerli su bile verilmiyor” demesi üzerine dün Vali Ali Kaban’ın talimatıyla ocak ağzına alınan Anadolu Ajansı muhabirlerine şekerli su verilirken polislerin çektiğin görüntüler teslim edildi. İşçi yakınları tek bir ajansın içeriye alınmasına sinirlenerek polislerle bir süre tartıştıktan sonra ilk barikatı aşıp gazetecileri ocak ağzına kadar girmesini sağladı.

 (BARIŞ DOĞAN)