Çaycuma Belediyesi ile Bosna Hersek’in Konjic Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması için hazırlanan Niyet Beyan Belgesi iki belediye başkanı tarafından imzalandı.

Çaycuma Belediyesi ile Türkiye’nin tarihsel bağlarla bağlı olduğu Bosna Hersek’in Konjic Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi geliştirmek için “Niyet Beyan Belgesi” imzalandı. 6. Çaycumalılar Buluşuyor etkinliklerine katılmak üzere gelen Konjic Belediye Başkanı Osman Çatiç ile Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı arasında yapılan imza töreni Çaycuma Belediyesinde yapıldı. İmza törenine belediye başkanlarının yanı sıra, Konjic Belediyesi Ortak ve Mesleki İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı - Nedžad Ramić, Ekonomi, Finans ve Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı  Adnan Špago, Fiziksel Planlama, İnşaat ve Yeniden Yapılanma Başkan Yardımcısı  Esad Omerović, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Çaycuma Belediyesi Başkan Yardımcısı Körpüş Mısırlı, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Veysel Özkan ile Bilgi İşlem Müdürü Engin Arslan da katıldı.

KANTARCI: “İLİŞKİLERİMİZDE YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPIYORUZ”

İmza töreninde konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Konjic Belediyesi ile kurmayı planladığımız kardeş kent ilişkisi Niyet Beyan Belgesi’ni değerli Başkanım Osman Çatiç ile az sonra imzalayacağız. Bu bir ilişkinin sonu değil tam tersine güzel bir başlangıcı olacak. Emek veren arkadaşlarımız da buradalar, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çaycuma Belediyesinin yaptığı güzel çalışmalar yurtdışında da karşılık buluyor. Kardeş bir ülkenin kardeş belediye başkanı Osman Bey çalışma arkadaşlarıyla gelip Çaycumalılar Buluşuyor etkinliklerimize katıldı. Bu vesile ile yeni bir başlangıç yapıyoruz. Bunu hızlı bir şekilde geliştirerek toplumlarımız arasında bütün katmanlarla karşılıklı olarak bağlarımızı sıkılaştırıp bundan da her iki tarafında faydalanmasını sağlayacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

ÇATİÇ: “GÖRÜŞ FARKI GÖZETMEDEN TÜM ÇAYCUMALILARIN BİR ARADA OLMASINDAN ÇOK MUTLU OLDUM”

“Hayırlı olsun, bu anlaşma bize bereket getirsin. Her iki belediyemize de hayırlı olsun, kardeşliğimizi artırsın” diyerek imzalayan Konjic Belediye Başkanı Osman Çatiç ise üç gün kaldıkları Çaycuma’dan çok memnun duygularla ayrıldıklarını söyledi. Çatiç, “Bu imzanın atılması çok önemliydi. İlerleyen günlerde her iki kentte pek çok ortak projeyi hayata geçireceğiz. Çaycuma’daki etkinliklere bu şekilde halkın hep birlikte katılması bizim için çok değerliydi. Görüş farkı gözetmeden tüm Çaycumalıların bir arada olmasından çok mutlu oldum. Çaycuma’da takdire şayan hizmetler yapan Başkan Kantarcı’nın kucaklayıcı ve önder kişiliği çok etkileyiciydi. Bizler de buradaki hizmetleri örnek alarak kendi beldemizde hayata geçireceğiz. Biz Bülent Kantarcı ile iki kentin belediye başkanı değil, iki kardeş gibiyiz. İçimde böyle bir duygu var” dedi.