DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Av. Fatih Keleş, 10 Ocak Çalışan gazeteciler bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Keleş mesajında, “Basın özgürlüğü de basın çalışanlarının hakları da bu hakların kayıt altına alındığı 60 yıl öncesine göre çok daha gerilemiştir. 2022 yılının hem basın özgürlüğü hem de çalışan gazetecilerin haklarının iyileştirilmesi açısından yeni bir başlangıç olması en büyük dileğimizdir.

Çok zor şartlar altında görevlerini layıkıyla yerine getirmek için özveriyle çalışan gazetecilerimizin; halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını savunduklarını biliyoruz. Zor şartlar altında basın özgürlüğünü ve halkı aydınlatma prensibini hayata geçirmeye çalışan arkadaşlarımızın çabası, her türlü takdiri hak ediyor. Bütün basın mensuplarının gününü kutluyor ve her şeyin daha güzel olacağına olan inancımızı tekrarlamak istiyoruz. Yalan mesajlarla halkımızı yanlış yönlendiren taraflı medya organlarına rağmen, kamu vicdanının sesi olmaya gayret gösteren gazetecilerimizi bir kez daha saygıyla selamlıyoruz. Bağımsız medyada gerçeklerin ortaya çıkması için gece gündüz demeden çalışan, tüm olumsuz koşullara rağmen mesleğini özgürce yapmak için mücadele eden ve bu uğurda hapse girmeyi dahi göze alan gazetecilerimizi yürekten selamlıyoruz. Gerçekleri hiçbir zaman örtmeyen ve bu yolda canını feda eden tüm gazetecilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, başta yerel basınımızın emekçileri olmak üzere tüm basın emekçilerinin bu anlamlı gününü kutluyoruz” dedi.