DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Av. Fatih Keleş, İl Başkan Yardımcısı Samet Albayrak ile birlikte sel bölgesinde incelemelerde bulundu ve selzedelere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 
Keleş Çaycuma, Saltukova ve Filyos beldelerin e giderek buradaki selzede vatandaşlar ve esnaflarla görüştü. Geçmiş olsun dileklerini ileten Keleş, Batı Karadeniz ve Zonguldak’ı etkileyen sel felaketinin yararlarının sarılması gerektiğini söyledi. Vatandaşın ve esnafın yaşanan hayat pahalılığı ile başa çıkamadı bu günlerde bir de sel felaketi ile iyice dibe vurduğunu kaydetti. 
Bölgede belli aralıklarla sel felaketlerinin yaşandığını kaydeden Keleş, Filyos ırmağı başta olmak üzere tüm derelerin ıslahının yapılması gerektiğini belirtti. Filyos ırmağı ıslahı, sedde projelerinin hızlandırılması gerektiğini ifade eden Keleş, Köprü imalatlarındaki yanlışlıklar ve dere ıslah çalışmalarının tam anlamıyla yapılmamasının felaketlerin boyutlarını artırdığını söyledi. Özellikle Gökçebey’in sel felaketinden en fazla zararı gördüğünü hükümet yetkililerinin parti ayrımı yapmaksızın bu ilçe ve beldelere gerekli desteği vermesi gerektiğini vurguladı. Özellikle iktidar yanlısı olmayan belediyelerin cezalandırmaya gidilmemesi gerektiğinin altını çizen Keleş, “Devlet devlet olduğunu selzede vatandaşlarımıza göstermeli. Hükümet yetkilileri göstermelik geziler düzenlememeli” diye konuştu.