Devrekli Milli Atlet Safder Kartoğlu, Devrek Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “1.ULUSAL DEVREK SAFDER KARTOĞLU YARI MARATONU”na katılmak üzere Devrek’e geldi.

    5 kıtada 16 ayrı ülkede maraton koşan ve ülkemize madalyalarla dönen Milli Atlet Safder Kartoğlu’nu Devrek’te, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt karşıladı. Safder Kartoğlu’nu makamında ağırlayan Başkan Çetin Bozkurt, “Devrek’imizin adını hem ulusal hem de uluslararası müsabakalarla dünyaya duyuran Safder Kartoğlu ağabeyimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.”dedi.

    Başkan Bozkurt, Safder Kartoğlu’nun adına yaraşır bir şekilde yarı maraton düzenlediklerini bunun içinde bütün hazırlıkları tamamladıklarını, belirtti. Başkan Bozkurt, “Yarın yapacağımız Safder Kartoğlu Yarı Maratonu için ilçemize profesyonel ve amatör atletlerin gelmeye başladı. Onları Devrek’imizde ağırlamanın onur ve gururunu yaşayacağız. Böyle güzel ve özel bir maratonu başlattık ve geleneksel olarak da sürdüreceğiz”diye konuştu.

     Milli Atlet Safder Kartoğlu da, konuşmasında Başkan Bozkurt’a teşekkür ederek, “Değerli başkanımızla bir Devrekli olarak gurur duyuyorum. Ayrıca adıma düzenledikleri bu etkinlikten de son derece mutlu oldum. Elbette ben ulusal ve uluslararası düzeylerde koştum, başarılarım oldu ama Devrek’te böyle bir etkinliğin düzenlenmesi bana ayrı bir onur ve gurur veriyor. Başta Başkanımız Çetin Bozkurt olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.

    Safder Kartoğlu, bugün doğum günü olan Başkan Çetin Bozkurt’a kızı Can Kartoğlu tarafından yazılan “Safder” olmak üzere çeşitli kitaplar sundu.

     Başkan Bozkurt da, Kartoğlu’na günün anlamına ilişkin Safder Kartoğlu yazılı forma hediye etti. Safder kartoğlu’nun bi ziyaretine kıza yazar Can Kartoğlu da eşlik etti.