Mustafa ÖZDEMİR
(Özel Haber)

Zonguldak merkez ve ilçelerinde yaklaşık 5 bin motorlu araç yediemin depolarında çürümeye terk edildi. İcra dairelerinin ilgisizliği ve ihmali yüzünden yediemin depolarındaki araçların içinde ot bitmeye başladı. Üst üste istiflenen araçları fotoğraflayan Halkın Sesi'nin çektiği  otomobillerin içinde yosun bağladığı görülüyor.

ALACAKLI DA 
BORÇLU DA MAĞDUR

İcra müdürlüklerinin görev ihmali yüzünden ne vatandaş borcunu ödeyebiliyor ne de alacaklı borcunu tahsil edebiliyor. Dünya piyasalarındaki çelik ve hurda demir talebine rağmen hacizli araçları icradan satmayan yetkililer, hurda olarak satışına da yanaşmıyor. Sadece Zonguldak Merkez yediemin depolarında 2 bine yakın motosiklet ve bin 200 otomobil bulunuyor. 

SORUMLULAR HESAP VERSİN

Halkın Sesi'nin sorularını yanıtlayan Zonguldak Şoförler Odası Başkanı Köksal Osman Bahar, icra dairelerinin ihmali yüzünden tam bir kokuşmuşluk yaşandığını belirterek, 
"Biz ödenmeyen otopark ücreti nedeniyle oda personelinin maaşını bile ödeyemeyecek durumdayız. Depomuzda 20 seneden beri duran araba var. Hurdaya satsak 2 bin lira ediyor ama otopark borcu 20-30 bin lira. İcra Müdürü bu konuda tek yetkili. Kimse bize senin derdin ne demiyor. İcra İflas Kanununun 88'inci maddesi gereği 6'ncı aydan sonra hacizli araç icradan satılabilir.  Ama icra müdürlükleri ilgilenmiyor. Bakanlığa yazı yazdım. Yediemin deposu tek yetkili diyor. Bu sorun en kısa zamanda çözülmeli. Hem borçlu mağdur hem alacaklılar. Milli serveti çürütenler yasalar önünde hesap vermeli" dedi.