Zonguldak Belediyesi tarafından 24-26 Haziran tarihleri arasında Kargo limanında "Yaz Konserleri" adı altında yapılan Eypio, Ekin Uzunlar ve Demet Akalın konserleri için sponsor firmalardan 1 milyon 900 bin lira toplandığı ortaya çıktı. Ancak Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, ne toplanan parayı ne de organizasyon firması aracılığıyla hangi sanatçıya ne kadar verildiğini açıkladı.

1 MİLYON 900 BİN 
LİRA BUHAR OLDU

EREN Enerji, KARDEMİR, MFA Maske ve Asya Su'dan "bağış" adı altında 1 milyon 900 bin lira toplayan Zonguldak Belediyesi, kentte bugüne kadar onlarca konser  organizasyonu yapan firmadan teklif almak yerine il dışından bir firma ile anlaştı. Eypio'ya 80 bin lira, Ekin Uzunlar'a 100 bin lira Demet Akalın'a ise 400 bin lira veren Zonguldak Belediyesi sahne ve ses sistemi için 300 bin lira, otel ve ağırlama giderleri için 100 bin lira harcadı. Geriye kalan 920 bin liranın akıbeti ve organizasyon şirketine kaç lira verildiği ise bilinmiyor.

HALKIN SESİ SORUYOR...
MUHALEFET SUSUYOR!

Halkın Sesi'nin şeffaf belediyecilik adına Zonguldak Belediyesi'nin sponsorlardan aldığı parayı ve bu paranın kime nasıl dağıtıldığını sorgulayan haberine rağmen Başkan Selim Alan şu ana kadar açıklama yapmaktan kaçındı. Zonguldak Belediye Meclisine on binlerce kişinin oylarıyla seçilen CHP, MHP ve İYİ Parti ise halkın çıkarlarını sorgulamak, paranın hesabını sormak yerine susmayı tercih etti. Mecliste muhalefet sandalyesinde oturan meclis üyeleri yine Halkın Sesi'nin gündeme getirdiği kayıp hurda skandalı hakkında da tek satır açıklama yapmamış, son yapılan  belediye meclisinde sağıra yatmıştı. 

ORGANİZASYON ŞİRKETİ KİMİN?

Halkın Sesi, kamu adına bir kez daha soruyor. Zonguldak Belediyesi Selim Alan'ın babasının malı değil. Harcanan her kuruşun hesabını ona güvenen insanlara vermek zorunda... Hangi sponsor firma kaç lira bağış yaptı? Toplanan paralar organizasyon firmasına peşkeş mi çekildi? Bu firmayla kim hangi koşullarda anlaştı? Zonguldaklı organizasyon firmasından niçin teklif alınmadı? Konser organizasyonu için doğrudan temin yöntemiyle mi, adrese teslim yöntemi mi kullanıldı?  Başkan Selim Alan, bir dahaki sene yapılacak konserlere "Nerde yedin paraları söyle" şarkısıyla ünlü olan Gamze Aksoy'u davet etmeyi düşünüyor mu?

Halkın Sesi