Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, geçtiğimiz pazar günü meydana gelen olayda  boğularak can veren 17 yaşındaki Berkan'ın  hayatıyla ödediği ihmaller zincirinin ardından 72 saat sonra ilk kez konuştu. Gazetecilere 3 yıl sonra tatil yaptığını ve enerji depoladığını söyleyen Başkan Selim Alan, boğulma vakasındaki  ihmaller nedeniyle kamuoyundan ve ölen gencin ailesinden özür dilemek yerine öyle bir gaf yaptı ki, açıklamayı okuyanlara "bu kadarına da pes" dedirtti.

"GENÇLERİN BİLMESİ LAZIM"

TOKİ tarafından yapılan sahil projesi inşaat alanını "kesin kabul"  ya da "Geçici kabul" yapılmadan hizmete açan Başkan Selim Alan, bu bölgede gerekli iş güvenliği tedbirlerini yok sayarak olası bir  kazaya davetiye çıkarmıştı. Mahcubiyet yaşaması gerekirken limanda denize girenleri eleştirmeyi tercih eden Selim Alan, "TOKİ ile görüştük oraya korkuluk yapılacak. TTK'nın gözetiminde olan liman içinde hiçbir şekilde, hiçbir gencimizin denize girmemesi gerektiğini zaten biliyor olması lazım" diyerek acılı aileyi öfkelendirdi.

SELİM ALAN'IN DA BUNLARI BİLİYOR OLMASI LAZIM!

Kamuoyunda vicdanları kanatan bu olayın ardından denize giren gençlere atıfta bulunan Selim Alan'a Halkın Sesi olarak biz de bilmesi gereken şeyleri hatırlatıyoruz:
Kenti yöneten bir belediye başkanının TOKİ tarafından yapılan sahil projesinin henüz bitmediğini ve inşaat sahası olduğunu bilmesi gerekmez mi? Halkın, çocuklarını alıp özgürce koşup oynaması gereken sahil projesinde deniz kenarında korkuluk olması gerektiğini Selim Alan'ın bilmesi gerekmiyor mu? Olay gününe kadar Limanda denize girilmemesi için bir uyarı tabelası ve  100 metre arayla can simidi olması gerektiğini Selim Alan'ın bilmesi gerekmiyor mu? Tüm bu riskleri alarak inşaat halindeki projeyi halka açan Selim Alan'ın zabıta görevlendirerek denetim yapması gerektiğini bilmesi gerekmez mi? TOKİ projelerini sahiplenerek caka satan Selim Alan'ın eleştiri olunca "Benimle ilgisi yok TOKİ yapıyor" demesini vatandaşın artık yemediğini bilmesi gerekmez mi?