Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’in vefatının ardından Kozlu Belediyesi mevcut meclis üyeleriyle seçime gidiyor. Yasaya göre belediye başkanının ölümü halinde 10 gün içerisinde meclisin seçim yapması gerekiyor. Kozlu Belediye Meclisi’nde 9 AKP’li, 5 CHP’li, 1 de CHP’de ayrılan bağımsız meclis üyesi bulunuyor.  OHAL olduğu için Kozlu Belediye Başkanlığı seçimi Valilik gözetiminde en geç Cuma gününe kadar yapılacak.

ÇAKIR: “ADAY DEĞİLİM AMA…”

Başkan Şahin hasta yatağındayken kulislere başlayan meclis üyeleri arasındaki rekabet her geçen gün kızışıyor. Bu süreçte adı öne çıkan, adaylığını açıkladığı ileri sürülen isimler, Kerim Yılmaz, Tahsin Karaarslan, Hikmet Aydın ve Fikret Korkmaz. Halen Başkan Vekili olarak görev yapan Mustafa Çakır ise yakın çevresine aday olmadığını ancak görev verilmesi halimde hayır demeyeceğini söylüyor.

TOSUN: “TEK ADAYLA SEÇİME GİDECEĞİZ”

Öte yandan Halkın Sesi’ne konuşan AKP il Başkanı Zeki Tosun, bugün itibariyle Genel Merkezden gelecek yerel yönetimlerden sorumlu milletvekilleri Hacı Özkan ve İlyas Şeker’İn mevcut başkan adaylarıyla görüşerek kriterleri gözden geçireceğini belirterek, “Kozlu’ya en fazla katkı verecek adayı belirleyip seçime tek isimle gideceğiz” şeklinde konuştu.

 (Umut ERSES)