CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, bugün düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde söz alarak, Kilimli Hükümet Konağı'nın demir parmaklarla çevrili olmasına tepki gösterdi.

Sarıal, “Güvenlik kulübesinden geçerek girilen, avlusu demir parmaklıklarla çevrili Kilimli Hükümet Konağı'nda yapılacak son Cumhuriyet Bayramı Töreni olmasını temenni ediyorum. Halkın erişimine açık, uygun bir alana Atatürk heykeli yapılmalı ve Ulusal bayramlar için tören alanı oluşturulmalıdır" dedi.

CHP Kilimli İlçe Yönetim Kurulu üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kaymakamlık tarafından düzenlenen törene katılım sağladı.

CHP Kilimli İlçe Yönetim Kurulu ve CHP'li üyeler ilk olarak saat 13.30 İlçe Başkanlığı binası önünde toplandı. İlçe Başkanı Erol Sarıal, önceki dönem İlçe Başkanı Necla Karademir, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nejla Par ve parti üyeleri ile birlikte yürüyerek tören alanına ulaştı.

Ellerinde Türk Bayrakları ile Tören alanına gelen CHP'liler tören alanında Emekli Müzik Öğretmeni Tülin Barutçu yönetiminde Atatürk Anıtına Çelenk koydu. Saygı duruşu sonrası, İstiklal Marşı okundu.

Törende, kısa bir konuşma için söz alan CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal; Resmi Kurumların Atatürk Heykeli olmasının normal olduğunu, ancak bu şekilde halka kapalı ve denetimli bir tören alanının kabul etmediklerini, dile getirerek;  Bir resmi kurumun, Kilimli Hükümet Konağı'nın demir parmaklıklarla çevrili, güvenlik külübesinden geçerek girilen avlusunda yapılacak son Cumhuriyet Bayramı Töreni olması dileğimi iletiyorum. Halkın erişimine açık, uygun bir alana Atatürk heykeli yapılmalı ve Ulusal bayramlar için tören alanı oluşturulmalıdır" dedi.

CHP’lier katılımcıların bayramlarını tebrik ederek alandan ayrıldılar. Ardından Kilimli Merkez çarşı esnafı gezilerek tüm esnafların Cumhuriyet Bayramları kutlandı.