2022 yılına girilmesiyle beraber zamlar peş peşe gelirken zamlardan sigara ve alkolde payını aldı. Yarından itibaren alkol ve sigaraya gelen zamların uygulanması beklenirken Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı Çatalağzı Beldesinde bütün tekeller erkenden dükkanlarını kapattı.

Konuyla ilgili konuşan tekel sahipleri; “Ortada çok karışık bir konu var. Bizim çoğu müşterimiz veresiye alıyor. Biz bugün verdiğimiz bu malı yarın aynı paraya alamayacağız. Hem bunun stokçuluk gibi kanunsuzlukla hiçbir ilgisi yok! Tekel ürünleri temel gıda maddesine girmediği için isteyen tekel istediği saatte kapatır. Bizlerin tekellerini erken saatte kapatmasına şuan zabıta bile karışamıyor. Bizler bugün veresiye verdiğimiz ürünü aynı fiyata alabilecek miyiz?” dedi.  


FAHİŞ FİYATA ALKOL SATILDIĞI İDDİASI!
Zonguldak merkezde de bazı tekellerin, dükkanlarını kapatarak gelecek zamları bekledikleri iddia edilirken dükkanlarını kapatmayan bazı tekellerin ise şimdiden zam uyguladığı iddia edildi.

Duruma Zonguldak Valiliğinin el atmasını bekleyen vatandaşlar, “Bazı tekeller zam gelmeden zam uygulamaya başladı. Zam geldi mi? Gelmedi mi? Bu işe Zonguldak Valiliği bir el atması gerekiyor” dedi.