Zonguldak Valisi Ali Kaban, belediyenin tüm taleplerine rağmen TTK’nın 180 milyon TL fiyat biçtiği lavuar alanını TTK’dan resmi yazıyla bedelsiz olarak istedi

VALİ’DEN AKDEMİR’E GOOOL!

Zonguldak Belediyesi’nin yıllardır peşinde koştuğu lavuar alanını Zonguldak Valisi Ali Kaban, Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan (TTK) resmen istedi. TTK Genel Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda arazinin kamu yararına kullanmak üzere bedelsiz devrini isteyen Vali Ali Kaban, TTK yönetim kuruluna da bu konuda görüşlerini bildirdi. Genel Müdürlüğe vekaleten bakan Ercan Gebeş’in sıcak baktığı bedelsiz devir TTK yönetiminden gerçekleşirse, karar Bakanlar Kurulu’na sunulacak. Lavuar alanının bedelsiz devri Bakanlar Kurulu’nda da onaylanırsa, alan Milli Emlak Müdürlüğü’ne geçecek.   

TTK BELEDİYEDEN 180 MİLYON TL İSTEMİŞTİ

Bilindiği gibi Zonguldak Belediyesi’nin uzun zamandır rekreasyon alanı olarak talep ettiği lavuar alanı karşılığında TTK yönetimi 180 milyon TL talep etmişti. Bu parayı çok bulan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, lavuar alanını almaktan vazgeçmişti. Şimdi talep onaylanırsa aynı alan Zonguldak Valiliği Milli Emlak Müdürlüğü ukdesine bedelsiz verilecek. Zonguldak Belediyesi daha öncede Milli Emlak Müdürlüğü’nden Kozlu sahil yolundaki eski çöp döküm alanını istemiş, Milli Emlak hiçbir gerekçe göstermeksizin alanı belediyeye vermemişti. Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın kamuoyundan bugüne kadar gizlediği Lavuar Alanı projesinin ne olduğu ise merak ediliyor. Daha önce teleferik projesi ile kamuoyunun gündemine gelen Vali Ali Kaban’ın teleferik projesinden vazgeçtiği öğrenildi.

 

(Umut ERSES)