Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Yönetmen Murat Uygur, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Yapımcı Yönetmen Murat Uygur, Atatürk’ün ölüm yıl dönümü ile ilgili mesajında "Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 77 inci yıl dönümünde, minnet ve şükranla anıyoruz" dedi. "Gazi Mustafa Kemal, bu milletin en zor zamanında liderlik ettiği istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştı" diyen Uygur mesajında şu sözlere de yer verdi:
"Yalnızca yurtta değil, dünyada da barış diyen Büyük Önder Atatürk, tüm dünyanın takdir ettiği büyük bir devlet adamıdır. Atatürk öyle bir insandır ki, hayali değildir. İstediğini bilir, bildiğini yapar, yapamayacağı bir şeyi de istemez. Bu vatan senin gibi bir kahramanı ebediyen bir daha görmeyecek yerinde rahat uyu Atatürk, şahsiyet ve yeteneğin dev gibi bir simgesi idi, O, yirminci yüzyılın en görkemli olayını yaratan adamdı. Türk milletinin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum."