Son 10 yılda CHP’li Zonguldak Belediyesi’nden aldığı yüzlerce milyonluk ihale ve doğrudan teminlerle dikkat çeken müteahhit Davut Acar, AKP’li Selim Alan döneminde adeta ikinci baharını yaşıyor. Akdemir döneminde doğrudan temin yöntemiyle ihalesiz verilen 120 kalem işin 96’sını alan, alınan tekliflerde tek kalemden çıkan imzalar tespit edilen Davut Acar’la ilgili dosya halen Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor. Acar hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve şaibelere rağmen Acerel İnşaat, AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan yönetimde de milyonlarca lira değerinde işler almaya devam ediyor. Vatandaş, Acar’ın Zonguldak Belediyesi’ndeki bağlantılarının ve Selim Alan ile olan bağın sorgulanmasını istiyor. 

NAMUSLU CUMHURİYET SAVCILARININ DİKKATİNE!
Zonguldak Belediyesi, İl Özel İdaresi, AFAD, Kozlu Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’nden ihale aldığı tarihlerde vergi ve sigorta borcu olmasına rağmen sahte “borcu yoktur” evrakları düzenleyip ihaleyi kazanan   ARELEL ve ACAREL İnşaat, bununla da yetinmeyip sahte “iş bitirme belgesi” düzenlediği iddiaları ile gündeme gelmişti. Bilindiği gibi Davut Acar’a ait firmaların, Zonguldak ve Kozlu Belediyelerinde doğrudan temin yoluyla aldığı işlerde yasal olarak istenilen 3 teklifin sürekli aynı firmaların kaşesi ve aynı kalemden çıkan imzaların olması dava konusu olmuştu. 

ARKASINDA KİM VAR?

Halkın Sesi, tüm bu iddialara rağmen milyonluk işlere imza atan batık işadamı Davut Acar’ın küllerinden doğmasına sebep olan arkasındaki kişinin bulunması için namuslu Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ederek kamuoyu adına soruyor: Davut Acar ve Selim Alan arasındaki köprü kim? Acar’ın devleti yüz milyonlarca lira zarara soktuğu şaibeli işler neden  araştırılmıyor? Yarım kalan Zonguldak Belediyesi Kırat Mezarlığı’ndaki yolsuzluk kim ya da kimler tarafından kapatıldı? Acar’ın ihalesiz aldığı işlerin yapıldığın tarihlerde sahte “vergi borcu yoktur” ve sahte “iş bitirme” belgeleri düzenlendiği iddiaları niçin sümenaltı ediliyor?