Zonguldak’ın sahil hattını ilgilendiren Sahil Çevre Düzenlemesi Projesi’nde önemli bir karar alındı. Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı üçüncü birleşiminde görüşülen gündem maddesi kapsamında, projenin devamlılığı için süre uzatımına gidilmesi gündeme geldi.
Merkez ve Kilimli ilçelerini kapsayan proje kapsamında ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda mevcut sürenin uzatılması ve Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı ile ek protokol hazırlanması konusunda meclisin onayına başvuruldu.
Karayılmaz’a ek protokol yetkisi
Mecliste alınan kararla, ek protokol kapsamında yapılacak işlemlerin yürütülmesi için Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz’a yetki verildi.
Karayılmaz’ın ek protokolün imzalanması, gerekli belgelerin hazırlanması, resmi yazışmaların gerçekleştirilmesi ve projeyle ilgili diğer iş ve işlemlerin takip edilmesi konusunda yetkili olması kararlaştırıldı.
Mecliste yapılan oylamada gündem maddesine itiraz gelmezken, karar oy birliğiyle kabul edildi.
Sahil projesinde süreç devam edecek
Alınan kararla birlikte Zonguldak’ın Merkez ve Kilimli ilçelerindeki sahil kesimlerini kapsayan Sahil Çevre Düzenlemesi Projesi’nin devamlılığı açısından yeni bir aşamaya geçilmiş oldu.
İl Genel Meclisi tarafından verilen yetkiyle, Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı ile gerçekleştirilecek ek protokole ilişkin resmi işlemlerin yürütülmesinin önü açıldı.



