Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC), toplumsal sorumluluk ve dayanışma örneği sergileyerek geleneksel kan bağışı kampanyasını hayata geçirdi.
3 Kasım Salı günü saat 11.00 itibarıyla başlayan organizasyonda kentte görev yapan basın mensupları, haber takibinin yanı sıra hayat kurtarmak için kan bağışında bulundu. Gün boyu süren kampanyaya Zonguldaklı gazetecilerin yanı sıra Kozlu Taşbaca Mahallesi Muhtarı Kibar Arıkan, Güney Mahallesi Muhtarı Levent Karadağ, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Akbıyık: "Kan Bağışını Geleneksel Hale Getirdik"
ZGC Başkanı Derya Akbıyık, organizasyon sırasında yaptığı açıklamada kan bağışının hayati önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak kan bağışı kampanyamızı gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmayı geleneksel hale getirdik ve yıl içerisinde çeşitli dönemlerde düzenliyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak örnek olmak ve toplumsal dayanışmaya katkı sağlamak amacındayız. Bugün muhtarlarımız, dernek başkanlarımız ve gazeteci arkadaşlarımız da yanımızda. Kampanyamızın yeni lokasyonunda gerçekleştirilmesi nedeniyle vatandaşlarımıza da gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Katkı sunan, destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Basın mensupları, verdikleri kan bağışlarıyla toplumsal farkındalık mesajı vererek kampanyayı tamamladı.




