Olay, 24 Aralık 2025 tarihinde Kilimli ilçesi Şirinköy Çalca Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre hasta ziyaretinden dönen Tülay Ündeş (45) ile annesi Zaide Alkaç (64), evlerine yaklaştıkları sırada boşanma aşamasındaki Yusuf Ündeş (46) ile karşılaştı. Yusuf Ündeş’in otomobilinden aldığı av tüfeğiyle anne ve kıza ateş açtığı öne sürüldü. Tülay Ündeş ile Zaide Alkaç olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan şüpheli daha sonra yakalanarak tutuklandı.
Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında sanık Yusuf Ündeş hakkında “eşe karşı kasten öldürme” ile “üstsoydan akrabayı kasten öldürme” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, sanığın pişmanlığını samimi bulmadı.
Duruşmada savunma yapan Yusuf Ündeş, “Bu işin olmasını istemezdim, çok pişmanım. Eşim ve kayınvalideme 4-5 ay boyunca yalvardım. Oğlumu bana karşı kışkırtmayın dedim. ‘Öleceksin’ lafını duyduğum için kendimi kaybettim. Bu suçu işledim. Ben de bir babayım, torunlarımla mutlu yaşamak istiyorum” dedi.
Duruşma sonrası açıklama yapan Hasan Alkaç ise damadı hakkında daha önce birçok kez şikayette bulunduklarını belirterek tepki gösterdi. Sanığın mahkemeye saç ve sakallarını boyatarak geldiğini söyleyen Alkaç, Yusuf Ündeş’in sapkın bir kişiliğe sahip olduğunu iddia etti.




