Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde iki binanın çatısını saran yangın mahallede panik yaşanmasına neden oldu.
Olay, Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Çavdarlı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgedeki boş bir binanın çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen ve çatıyı kaplayan alevler, bitişikte bulunan diğer binanın çatısına da sıçradı.
İtfaiye Ekipleri Alevlerin Büyümesini Önledi
Çatıdan yükselen dumanları ve alevleri gören çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
Olay yerine hızla ulaşan ekipler, iki binanın çatısını da etkisi altına alan yangına farklı noktalardan müdahale etti. İtfaiye erlerinin titiz çalışması sonucu alevler binaların alt katlarına ve çevredeki yapılara sirayet etmeden kontrol altına alınarak söndürüldü.
Ekiplerin soğutma çalışmalarını tamamlamasının ardından binalarda hasar tespiti yapılırken, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.




